Voor meer activiteiten in de Zeeuwse natuur, kijk ook eens op www.zeeland.com.

Nieuws

Kinder Beweeg en Beleef Route

Start aanleg elementen Kinder Beweeg en Beleef Route in Stavenisse

Op maandag 15 november 2021 heeft Wethouder Van Leeuwen, in aanwezigheid van de natuurouders, Jij op Tholen en Stichting Landschapsbeheer Zeeland, de eerste markeringen aangebracht voor de Kinder Beweeg en Beleef Route in Stavenisse. De wandelroute wordt de komende maanden ingericht. Begin 2022 volgt er een officiële opening van de route.

Natuurwerkdag

Coronamaatregelen Natuurwerkdag 2021

Samen voor een veilige en gezonde Natuurwerkdag!

Uitreiking van de prijs aan Lucien

Lucien Calle krijgt Goessche Diep Fondsprijs

Onze collega Luciën Calle heeft afgelopen week de Goessche Diepfondsprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland uitgereikt gekregen. Hij kreeg de prijs voor zijn jarenlange inzet voor de natuur in Zeeland. 

plan boom

Zeeuwse uitdeelactie: Zet inheemse boompjes in je tuin!

ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Velt Zeeuwse Eilanden, gemeente Tholen en gemeente Goes organiseren vanaf 21 september in Zeeland een uitdeelactie van gratis boompjes.

erftrofee

Winnaars Zeeuwse Erftrofee 2021

Johanna Pladdet en Sjaco de Visser uit Westdorpe hebben vandaag de Zeeuwse Erftrofee gewonnen! Zij beheren maar liefst 3 erven in Zeeland en zetten zich hierbij in voor cultuurhistorie, landschapselementen en biodiversiteit.

Bijenblok - foto SLZ

Gezocht: vrijwilligers monitoring

Binnen het project ‘Meer natuur voor pittig fruit’, hebben een aantal Zeeuwse fruittelers bijennestkasten geplaatst om wilde bijen, en daarmee ook de bestuiving van de fruitteelt, te bevorderen. We zoeken vrijwilligers die willen helpen om de bezettingsgraad van deze nestkasten te monitoren.

Baak bosje

Beheerdersdag 2021

Vrijdag 24 september is het Beheerdersdag. Net als vorig jaar is er een gratis online programma met onderwerpen als: Houtbouw, Bossenstrategie, nieuwe zoogdieren, kansen in overgangsgebieden, beschikbaarheid, kwaliteit van plantsoen en meer. Aanmelden kan vanaf half augustus.

 

Kiekendiefbescherming - Jan Nagelkerke

Let op de bruine kiekendief!

Het Steunpunt Bruine Kiekendief verzoekt iedereen die broedende bruine kiekendieven op akkers signaleren, dit te melden via www.steunpuntkiekendief.nl. Om te voorkomen dat de nesten bij oogstwerkzaamheden over het hoofd worden gezien is het van belang beschermende maatregelen toe te passen wanneer nodig.

Muraltmuurtjes - foto: Dirkjan Dekker

Bijzondere muurtjes

In 2020 heeft SLZ zich met het project ‘Mossen en korstmossen op muraltmuurtjes rond de Oosterschelde’ gericht op onderhoud, onderzoek en educatie omtrent deze bijzondere landschapselementen. Lees meer over het project. 

Vogelkers

Webinar Zeeuwse voedselbossen

Op woensdag 30 juni 2021 gaven we samen met de provincie Zeeland een gratis webinar over voedselbossen. In het webinar geven we tips voor de ontwikkeling en het beheer en deelt Stichting Platform Voedselbossen hun ervaringen vanuit de permacultuur. Kijk het webinar hier terug.