Nieuws

werk van kunstenaar theo jordans

kunstproject Celcius doneert geld Landschapsbeheer

GROEDE – Het blijft winteren in Groede! In ieder geval drie achtereenvolgende zaterdagen in april en mei. Het is de start van een jaarrond-project met als titel Celcius Regeert!
Kunstschilder Theo Jordans, fotograaf Peter Verdurmen en dichter Tijs van Bragt laten zich inspireren door de wisseling van de seizoenen én het cultuurlandschap in Zeeland
 

Kamsalamander inventarisatie

Kinderen volgen weer buiten lessen

Stichting Landschapsbeheer Zeeland zorgt voor de fuiken en de mooiste locaties bij particulieren zodat de kinderen het landschap optimaal kunnen beleven. Komend voorjaar zullen diverse schoolklassen, onder begeleiding van een gids, op verantwoorde wijze op zoek gaan naar amfibieën en waterdiertjes.

binnenstebuiten

Partridge bij BinnensteBuiten tv!

Op donderdag 22 maart 2018 was er bij het programma BinnensteBuiten op NPO2 een item over het Partridge project op Schouwen Duiveland! Vogelaar Camilla Dreef was bij ons op bezoek en we vertelden haar alles over dit project.

mensen in boomgaard

Cursus Hoogstamfruit snoeien voor beginners

Heeft u hoogstamfruitbomen staan en wilt u weten hoe u deze kunt snoeien? Of wilt u graag meer weten over hoogstambomen in het algemeen? Kom dan naar de basiscursus ‘Hoogstamfruit snoeien’ op 6, 13 en 17 maart 2018 in de omgeving van Goes. Deze uitgebreide cursus is bedoeld voor beginnende snoeiers. Ook mensen zonder eigen fruitbomen kunnen meedoen.

Goed Geld Gala

Prachtige bijdrage voor natuur en landschap

Op donderdag 15 februari vond het Goed Geld Gala plaats, het jaarlijkse evenement waar de Postcode Loterij projecten honoreert en vooruitblikt op de toekomst. Op dit gala maakte de loterij bekend dat zij dankzij haar deelnemers dit jaar een recordbedrag van ruim 357,5 miljoen euro kan schenken aan bijna 100 goede doelen.

GM4

Hoogstambrigades Zeeland winnen Gouden Mispel 2017!

De Hoogstambrigades van SLZ ontvingen deze ereprijs uit handen van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap op donderdagmiddag 14 december jl..

Activiteiten

Walnoot voorjaar

Walnoten persen tot olie

Walnoten olie laten maken

Tholen kaart fase 2

Praat u mee over het wandelnetwerk Tholen?

SLZ is op zoek naar mensen die mee willen denken met de routestructuur en later ook mee willen helpen met de aanleg en onderhoud van wandelnetwerk Tholen fase 2. Iedereen is welkom op de startbijeenkomst op 1 maart. Wij vertellen u dan hoe dit project in elkaar steekt en welke bijdrage u zou kunnen leveren. Deze avond is vrijblijvend en voor iedereen die geïnteresseerd is.

Aanplant dorpsboomgaard

Aanplant boomgaard en opening bijenhotel Goes

Bewoners en belangstellende zijn van harte welkom bij de onthulling van het bijenhotel en het planten van halfstamfruitbomen op 7 maart.
Samen met een schoolklas en buurtbewoners zal de vrijwilligersploeg van Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) de fruitbomen gaan planten. Tevens zal Wethouder Derk Alssema bijenhotel gaan plaatsen en onthullen. Om 09.30 uur verzamelen we ons in de boomgaard in de wijk Overture aan de Elvis Presleylaan. 

honingbij

Bijenwerkdag

Doe mee met de Bijenwerkdag
Kom 9 en 10 maart in actie met Nederland Zoemt!

erf met schuur

Zeeuwse boerderijen cursus

Een cursus over diverse onderdelen van Zeeuwse boerderij m.b.t. natuur en cultuur(historie).

Bij

Zeeland doet mee aan eerste Nationale Bijentelling op 21 en 22 april

In het weekend van 21 en 22 april organiseert Nederland Zoemt de eerste Nationale Bijentelling. Iedereen wordt opgeroepen om mee te doen aan dit landelijk onderzoek door in de tuin gedurende een half uur bijen te tellen.

Boomkikker

Boomkikker excursie

Altijd weer een bijzondere excursie diep in de avond.
Op de mooiste plekjes genieten van zijn leefgebied.

Patrijzen Partridge

Excursie 'Burgsluise akkers worden nieuw thuis voor de Patrijs'

Onder leiding van een gids hoor en zie je hoe agrariërs, samen met ons en Het Zeeuwse Landschap, zoeken naar ruimte voor akkervogels binnen hun bedrijfsvoering en wat de gevolgen daarvan zijn voor de akkervogels, natuur en de boer!

wandelen domburgse watergang

Wandelevent

Het jaarlijks wandelevent is voor iedereen die bij het wandelnetwerk betrokken is: overheden, organisaties, grondeigenaren, bedrijven en natuurlijk de vele vrijwilligers die actief zijn bij de aanleg, de controle, het beheer en onderhoud van het wandelnetwerk! Dit event is een moment van waardering voor iedereen die meewerkt.

jubileumfair Groei en Bloei 2008

Jubileumfair Groei & Bloei - Hoogstamfruit persen

Op deze fair zullen onze oude fruitrassen vrijwilligers het fruit op naam proberen te brengen, staan er circa 40 verschillende fruitrassen aanwezig en kun je je eigen fruit laten persen.