Hieronder vindt u in de linker kolom onze nieuwsitems.

In de rechterkolom staan onze komende activiteiten vermeld op volgorde van datum.

Voor meer natuur educatie activiteiten, kijk ook eens op www.natuurinzeeland.nl

Nieuws

A3

Wie verdient de Gouden Jirizaag?

Wie wordt de opvolger van Adrie Dijkhuizen? Hij ontving op 30 september 2019 de Gouden Jirizaag. Wij zoeken een kandidaat voor de Gouden Jirizaag van 2020.

perdix perdix

Patrijzen en hazen tellen

Tot eind maart worden er hazen en patrijzen geteld in de omgeving van Burghsluis en Nieuwerkerke. Dit is in het kader van het internationale Interreg Partridge project.

walnoot

Noten persen tot notenolie

Heb jij een overschot aan walnoten of hazelnoten? Dan bieden wij een oplossing! Op 25 januari kun je de noten inleveren in Heikant en worden ze in België geperst tot olie.

sinterklaas en hommel

Tholen heeft nu 239 kilometer wandelroutes!

Op een prachtige derde dinsdag van december is het Wandelnetwerk Tholen fase 2 officieel geopend door Wethouder Hommel van de gemeente Tholen. Hiermee is het totale Wandelnetwerk Tholen officieel afgerond.

biodiverstieit op bedrijven

Bedrijven én biodiversiteit: de masterclass was een succes

Op donderdag 28 november 2019 organiseerden ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) en Vitaal Sloe en Kanaalzone een masterclass. Thema van deze bijeenkomst was Biodiversiteit bij bedrijven: dat leeft!

kodde

De winnaar van de erftrofee 2019 is...

Op vrijdag 22 november 2019 is de Erftrofee uitgereikt! De erftrofee is een samenwerking tussen de ZLTO, de Zeeuwse Boerderijen Stichting  en SLZ. De winnaar van de erftrofee 2019 is...

natuurwerkdag

Natuurwerkdag zaterdag 2 november!

Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag! 
Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen; zagen, snoeien en meer!

Bevrijdingspad

Wandelen in Zeeland op het Bevrijdingspad

Vanaf eind oktober 2019 is Nederland een uniek themawandelpad rijker. Het Bevrijdingspad is een mooi wandelpad wat loopt langs de knooppuntenroutes van het Wandelnetwerk over Zuid-Beveland en Walcheren en bestaat uit meerdere etappes. De totale route omvat een afstand van 135 kilometer en loopt langs herkenningspunten die te maken hebben met de gebeurtenissen welke in Zeeland hebben plaatsgevonden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

hoogstamfruit snoeien vrijwilligers

Vrijwilligers gezocht voor de Hoogstambrigade

Wij zoeken per direct versterking voor de vrijwillige ‘Hoogstambrigade’-ploegen op de dinsdagen en vrijdagen voor diverse locaties in heel Zeeland, maar voornamelijk op Zuid Beveland en Walcheren.

Adrie Dijkhuizen

Adrie Dijkhuizen: Winnaar Gouden Jirizaag

Vanmorgen (maandag 30 september) heeft Stichting Landschapsbeheer Zeeland de Gouden Jirizaag uitgereikt aan vrijwilliger Adrie Dijkhuizen. Hij ontving deze door SLZ uitgereikte jaarlijkse ereprijs om hem eens extra in het zonnetje te zetten en te bedanken voor zijn inzet voor het landschap.

Activiteiten

NLdoet

NLdoet

Op 13 en 14 maart 2020 organiseert Het Oranje Fonds organiseert  NLdoet. De vrijwilligers worden in het zonnetje gezet en iedereen wordt uitgedaagd om de handen uit de mouwen te steken. Doe jij ook mee?

wne koekoekshommel

NLdoet: Aan de slag voor de wilde bij

Tijdens het weekend van NLdoet kun jij de wilde bij een handje helpen. Het weekend van 13 en 14 maart 2020 staat in het teken van de wilde bij. Wil jij de bij een handje helpen? Meld je dan aan en ga aan de slag!

Bk met haassieeee

Symposium voor de Bruine Kiekendief

Het Steunpunt Bruine Kiekendief nodigt u uit voor het symposium: “De Bruine Kiekendief, een roofvogel van rietlanden tot akkers!”  Bent u benieuwd hoe u deze indrukwekkende roofvogel kunt helpen? Zet dan de datum alvast in uw agenda.

nederland zoemt

Kom jij ook in actie voor de bij?

Het is weer zo ver! Op 18 en 19 april organiseert Nederland Zoemt de nationale bijentelling. SLZ organiseert een excursie voor geïnteresseerden. Ben jij er ook bij?

kamsalamander

Amfibieën excursie

Op vrijdag 15 mei organiseren we een avondexcursie in Zeeuws Vlaanderen, waarbij we op zoek gaan naar de koudbloedigen onder ons. Veel amfibieën sparen overdag zoveel mogelijk energie en gaan 's nachts op pad; op zoek naar voedsel. Daarom is deze excursie gepland in de donkere uurtjes: van 22 – 24 uur. Iedereen is welkom om mee te gaan.

wandelen

Wandelevent

Op woensdag 20 mei organiseren wij ons jaarlijkse wandelevent. Dit jaar is het op Tholen en gedeputeerde Anita Pijpelink zal er in de ochtend bij zijn. Dit wandelevent wordt elk jaar georganiseerd speciaal voor alle betrokkenen bij het wandelnetwerk. 

natuurwerkdag logo

Natuurwerkdag

Natuurwerkdag!
Elk jaar op de eerste zaterdag van november!
Je doet toch ook wel mee?