Voor meer activiteiten in de Zeeuwse natuur, kijk ook eens op www.zeeland.com.

Nieuws

Overdracht gereedschap DELTA

Ontdek je vrijwilligerskracht

Wil je graag vrijwilligerswerk doen maar weet je niet wat bij je past? Met de ‘ontdek je vrijwilligerskracht!-test’ ontdek je in een paar minuten welke vrijwilligerskracht je hebt en hoe je dit zou kunnen doorvertalen naar vrijwilligerswerk. 

de Natuurwerkdag

Nieuwe website Natuurwerkdag

Bekijk de nieuwe website van de Natuurwerkdag en schrijf je alvast in voor de nieuwsbrief. Vanaf september worden de eerste klussen weer toegevoegd en is het mogelijk om je aan te melden. 

Berm met bloemrijke vegetatie foto SLZ Lucien Calle

Kleurrijke bermen

De Vlinderstichting en Stichting Groenkeur hebben een keurmerk voor bedrijven ontwikkeld om een goede uitvoering van ecologisch bermbeheer te kunnen waarborgen: Kleurkeur. De komende jaren wordt dit keurmerk in samenwerking met SLZ in Zeeland geïntroduceerd. 

De Zeeuwse Wandelroute 2021

500 kilometer wandelen

Op zaterdag 22 mei gingen enthousiaste wandelaars door heel Zeeland op pad tijdens De Zeeuwse Wandelroute. Allemaal liepen ze één van de 100 geselecteerde routes over het Wandelnetwerk Zeeland. Samen hebben we zo’n 500 kilometer gewandeld!

wandelen

Gratis wandel-webinars

Om inspiratie op te doen voor De Zeeuwse Wandelroute, kun je op dinsdag 18 mei gratis deelnemen aan twee speciaal georganiseerde wandel-webinars van IVN Natuureducatie en SportZeeland. Over de positieve effecten van wandelen in de natuur op het welzijn en de fysieke gezondheid en het verbeteren van de conditie met wandelen.

Tiendenpaal SLZ

Kijktip: uitzending over Tiendpalen

Tiendpalen vertegenwoordigen een verhaal over de geschiedenis en vormgeving van het cultuurlandschap van Walcheren. In de uitzending van Waar Gebeurd op zondag 23 mei vertelt vrijwilliger Wim Roose meer over deze bijzondere elementen. 

vacature

Vacature: Projectmedewerker landschapsbeheer

Stichting Landschapsbeheer Zeeland zoekt i.v.m. vertrek van een medewerker zo spoedig mogelijk een tijdelijke: Projectmedewerker landschapsbeheer (m/v 24-32 uur).

Gedeputeerde Anita Pijpelink

Doe mee aan de Zeeuwse Wandelroute!

Gedeputeerde Anita Pijpelink wandelt op zaterdag 22 mei 2021 mee met de Zeeuwse Wandelroute. Houd je zelf net zo van wandelen en van de Zeeuwse natuur? Schrijf je in en wandel mee op 22 mei!

Landschapselementen - foto Sandra Dobbelaar SLZ

Aanvalsplan Landschapselementen

Op 11 maart werd het ‘Aanvalsplan voor Versterking Landschappelijke identiteit via Landschapselementen’ gelanceerd. Het plan biedt concrete handvatten voor het versterken van landschapselementen, wat bijdraagt aan de grote maatschappelijke opgaven voor klimaat, biodiversiteit, omgevingsbeleid en bossenstrategie.

Patrijs

Mening van akkerbouwers gevraagd!

Wij zijn op zoek naar akkerbouwers die een enquête willen invullen om hun mening te geven over het functioneren van Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (ANLb). 

Activiteiten

Golvende bosrand met Gelderse roos

Digitale kennisbijeenkomst voedselbossen

Wil je meer weten over Zeeuwse voedselbossen of wil je zelf een voedselbos in Zeeland aanleggen? SLZ organiseert op woensdag 30 juni 2021 van 18.30 – 19.30 uur een gratis digitale kennisbijeenkomst rondom het thema Zeeuwse voedselbossen. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden. 

 

Open vrijwilligerswerkdag SLZ

Open werkdagen

Werk je graag buiten en wil je een bijdrage leveren aan het behoud en herstel van het landschap in Zeeland? Help een dag mee met de vrijwilligers van SLZ! Door een dag met een vrijwilligersploeg mee het veld in te gaan, maak je niet alleen voor de Zeeuwse natuur een groot verschil, je ontdekt ook meer over het landschap in Zeeland. 

fruitpers

Fruit persen in Terneuzen

Op zaterdag 9 oktober 2021 staat de mobiele fruitpers van Frédéric Lerouge uit Zevergem op het terrein van Dagbesteding Equi Kraaghoeve in Terneuzen. Laat hier van je eigen fruitoogst een natuurtroebel sap maken. 

Natuurwerkdag 2020 - beeld LandschappenNL

Natuurwerkdag

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november vindt de landelijke Natuurwerkdag plaats. Dé dag om kennis te maken met gezond groen buitenwerk samen met vrijwilligers van SLZ. Houd de website www.natuurwerkdag.nl in de gaten en schrijf je alvast in voor de nieuwbrief. 

Plantklus in Veere - foto Naomi Oostinga SLZ

Nationale Boomfeestdag

Dit jaar vindt de viering plaats op woensdag 10 november 2021 met als speciaal thema: Bomen maken Gezond!

wandelmarathon

De Zeeuwse Wandelroute

Op zaterdag 22 mei gingen enthousiaste wandelaars door heel Zeeland op pad tijdens De Zeeuwse Wandelroute. Allemaal liepen ze één van de 100 geselecteerde routes over het Wandelnetwerk Zeeland. Je kunt deze routes natuurlijk het hele jaar door bewandelen. Bekijk hier de routes. 

Mensen maken Nederland

Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet

Met het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 wordt aandacht gevraagd voor de waarde van vrijwilligerswerk. Ook SLZ doet hier aan mee want ook voor het Zeeuwse cultuurlandschap zijn vrijwilligers van groot belang.