Hieronder vindt u in de linker kolom onze nieuwsitems.

In de rechterkolom staan onze komende activiteiten vermeld op volgorde van datum.

Voor meer natuur educatie activiteiten, kijk ook eens op www.natuurinzeeland.nl

Nieuws

walnoot

Noten persen tot notenolie

Heb jij een overschot aan walnoten of hazelnoten? Dan bieden wij een oplossing! Op 25 januari kun je de noten inleveren in Heikant en worden ze in België geperst tot olie.

sinterklaas en hommel

Tholen heeft nu 239 kilometer wandelroutes!

Op een prachtige derde dinsdag van december is het Wandelnetwerk Tholen fase 2 officieel geopend door Wethouder Hommel van de gemeente Tholen. Hiermee is het totale Wandelnetwerk Tholen officieel afgerond.

biodiverstieit op bedrijven

Bedrijven én biodiversiteit: de masterclass was een succes

Op donderdag 28 november 2019 organiseerden ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) en Vitaal Sloe en Kanaalzone een masterclass. Thema van deze bijeenkomst was Biodiversiteit bij bedrijven: dat leeft!

kodde

De winnaar van de erftrofee 2019 is...

Op vrijdag 22 november 2019 is de Erftrofee uitgereikt! De erftrofee is een samenwerking tussen de ZLTO, de Zeeuwse Boerderijen Stichting  en SLZ. De winnaar van de erftrofee 2019 is...

natuurwerkdag

Natuurwerkdag zaterdag 2 november!

Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag! 
Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen; zagen, snoeien en meer!

Bevrijdingspad

Wandelen in Zeeland op het Bevrijdingspad

Vanaf eind oktober 2019 is Nederland een uniek themawandelpad rijker. Het Bevrijdingspad is een mooi wandelpad wat loopt langs de knooppuntenroutes van het Wandelnetwerk over Zuid-Beveland en Walcheren en bestaat uit meerdere etappes. De totale route omvat een afstand van 135 kilometer en loopt langs herkenningspunten die te maken hebben met de gebeurtenissen welke in Zeeland hebben plaatsgevonden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

hoogstamfruit snoeien vrijwilligers

Vrijwilligers gezocht voor de Hoogstambrigade

Wij zoeken per direct versterking voor de vrijwillige ‘Hoogstambrigade’-ploegen op de dinsdagen en vrijdagen voor diverse locaties in heel Zeeland, maar voornamelijk op Zuid Beveland en Walcheren.

Adrie Dijkhuizen

Adrie Dijkhuizen: Winnaar Gouden Jirizaag

Vanmorgen (maandag 30 september) heeft Stichting Landschapsbeheer Zeeland de Gouden Jirizaag uitgereikt aan vrijwilliger Adrie Dijkhuizen. Hij ontving deze door SLZ uitgereikte jaarlijkse ereprijs om hem eens extra in het zonnetje te zetten en te bedanken voor zijn inzet voor het landschap.

Anita Pijpelink

Digitaal leensysteem voor gereedschap voor vrijwilligers

Woensdag 25 september heeft Gedeputeerde Anita Pijpelink samen met de voorzitter van SLZ Ger van de Velde officieel het digitale leensysteem voor gereedschap in gebruik genomen bij Stichting Landschapsbeheer Zeeland.

vrijwilligerswerk

Zomerwerkdagen 2019 (eenmalig vrijwilligerswerk)

Zou je best eens een keer vrijwilligerswerk willen doen maar niet voor vast? Doe dan mee met een van onze zomerwerkdagen in Renesse, Clinge, Veere, Burgh Haamstede, Valkenisse of Oostkapelle.

Activiteiten

pimpelmees

Nationale Tuinvogeltelling

Het is weer zo ver! De nationale Tuinvogeltelling vindt weer plaats eind januari. Op 24 tot en met 26 januari kun je de vogels in jouw tuin tellen. Doe jij ook mee?

behangersbij

Cursus Bijenparadijs

SLZ organiseert in samenwerking met IVN een cursus voor bijenliefhebbers! Wil jij weten hoe je jouw tuin of schoolplein bij-vriendelijk inricht? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Cursus hoogstamfruit snoeien

Cursus Hoogstamfruitbomen snoeien

Heb je hoogstamfruitbomen staan en wil je weten hoe je deze kunt snoeien? Dan is deze eendaagse cursus echt iets voor jou! Deze eendaagse cursus is bedoeld voor beginnende snoeiers.

zagen

Cursus Zaag- en Veltechniek

Makkelijker én veiliger werken met handgereedschappen bij het knotten van wilgen, het dunnen van een bosje of het beheer van hakhout? Je leert het tijdens onze cursus.

Sleedoorn

Cursus Herkennen van bomen en struiken

Tijdens deze cursus in februari leer je bomen en struiken beter te herkennen. Stichting Landschapsbeheer Zeeland wil de cursus herkennen van bomen en struiken aanbieden voor alle vrijwilligers die regelmatig in het veld met bomen en struiken werken.

NLdoet

NLdoet

Op 13 en 14 maart 2020 organiseert Het Oranje Fonds organiseert  NLdoet. De vrijwilligers worden in het zonnetje gezet en iedereen wordt uitgedaagd om de handen uit de mouwen te steken. Doe jij ook mee?

nederland zoemt

Kom jij ook in actie voor de bij?

Het is weer zo ver! Op 18 en 19 april organiseert Nederland Zoemt de nationale bijentelling. SLZ organiseert een excursie voor geïnteresseerden. Ben jij er ook bij?

wandelen

Wandelevent

Op donderdag 14 mei organiseren wij ons jaarlijkse wandelevent. Dit jaar is het op Tholen. Dit wandelevent wordt elk jaar georganiseerd speciaal voor alle betrokkenen bij het wandelnetwerk. 

natuurwerkdag logo

Natuurwerkdag

Natuurwerkdag!
Elk jaar op de eerste zaterdag van november!
Je doet toch ook wel mee?