Nieuws

Het persen van Fruit

Mobiele pers hoogstamfruit Zeeland 2018

Al vele jaren stimuleren wij om hoogstamfruit te laten persen. Lees hier waar en wanneer dit in Zeeland o.a. mogelijk is.
Aanmelden alleen via de fruitpers zelf.

zandbij

De koolzwarte zandbij in Zeeland herontdekt!

De koolzwarte zandbij (Andrena pilipes) is een in Nederland zeldzame soort, maar onlangs werd een vrouwtje waargenomen bij het Bathse spuikanaal!

Stern

Visdieven hebben broedvogeleiland gevonden

Op het broedvogeleiland in de spuikom van Dow Benelux, dat in november 2017 is aangelegd hebben vele visdiefjes een veilige plek gevonden om te rusten en te broeden. De eerste jongen worden ieder moment verwacht. De aanleg van het broedvogeleiland is onderdeel van het project 2B Connect, een Interreg project om biodiversiteit te realiseren op bedrijventerreinen.

werk van kunstenaar theo jordans

kunstproject Celcius doneert geld Landschapsbeheer

GROEDE – Het blijft winteren in Groede! In ieder geval drie achtereenvolgende zaterdagen in april en mei. Het is de start van een jaarrond-project met als titel Celcius Regeert!
Kunstschilder Theo Jordans, fotograaf Peter Verdurmen en dichter Tijs van Bragt laten zich inspireren door de wisseling van de seizoenen én het cultuurlandschap in Zeeland
 

Kamsalamander inventarisatie

Kinderen volgen weer buiten lessen

Stichting Landschapsbeheer Zeeland zorgt voor de fuiken en de mooiste locaties bij particulieren zodat de kinderen het landschap optimaal kunnen beleven. Komend voorjaar zullen diverse schoolklassen, onder begeleiding van een gids, op verantwoorde wijze op zoek gaan naar amfibieën en waterdiertjes.

binnenstebuiten

Partridge bij BinnensteBuiten tv!

Op donderdag 22 maart 2018 was er bij het programma BinnensteBuiten op NPO2 een item over het Partridge project op Schouwen Duiveland! Vogelaar Camilla Dreef was bij ons op bezoek en we vertelden haar alles over dit project.

mensen in boomgaard

Cursus Hoogstamfruit snoeien voor beginners

Heeft u hoogstamfruitbomen staan en wilt u weten hoe u deze kunt snoeien? Of wilt u graag meer weten over hoogstambomen in het algemeen? Kom dan naar de basiscursus ‘Hoogstamfruit snoeien’ op 6, 13 en 17 maart 2018 in de omgeving van Goes. Deze uitgebreide cursus is bedoeld voor beginnende snoeiers. Ook mensen zonder eigen fruitbomen kunnen meedoen.

Goed Geld Gala

Prachtige bijdrage voor natuur en landschap

Op donderdag 15 februari vond het Goed Geld Gala plaats, het jaarlijkse evenement waar de Postcode Loterij projecten honoreert en vooruitblikt op de toekomst. Op dit gala maakte de loterij bekend dat zij dankzij haar deelnemers dit jaar een recordbedrag van ruim 357,5 miljoen euro kan schenken aan bijna 100 goede doelen.

GM4

Hoogstambrigades Zeeland winnen Gouden Mispel 2017!

De Hoogstambrigades van SLZ ontvingen deze ereprijs uit handen van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap op donderdagmiddag 14 december jl..

Activiteiten

uilenkast ophangen

werkbijeenkomst "Werken op hoogte"

Stichting Landschapsbeheer Zeeland maakt zich sterk voor veilige werkomstandigheden en adviseert de aangesloten vrijwilligers(groepen). Mede daarom organiseren we voor de vrijwilligers die uilenkasten controleren de cursus "Werken op hoogte".

 

Werken langs de weg

Werken langs de weg

Het werk in het buitengebied is zo af en toe langs B-wegen of fietspaden. Om onze vrijwilligers en medewerkers op een zo'n veilige mogelijke manier te laten werken bieden we de cursus "Werken langs de weg" aan.

Aziatische hoornaar

Aziatische hoornaar in Zeeland

Vorig jaar werd het eerste nest van ons land gevonden in het Zeeuwse Dreischor.

akkerhommel op dovenetel
,

Bijvriendelijk beheer - cursus Zeeland

In navolging van de Bijenlinie & Nederland Zoemt gaan we een cursus samen met het IVN aanbieden voor beleidsmedewerkers bij gemeenten en andere overheidsinstanties.

erftrofee

Zeeuwse Erftrofee 2018

Het platteland van de provincie Zeeland heeft nog veel mooie erven, met een rijkdom aan cultureel en landschappelijk erfgoed. De vele cultuurhistorische elementen op en rond de boerenerven vertellen een verhaal van tradities en gewoonten. Dat deze erven nog bestaan danken we vaak aan de inspanningen van de mensen die de waarden van deze elementen erkennen en hun best doen voor de instandhouding ervan.

akkerhommel op dovenetel
,

Bijvriendelijk beheer - cursus Zeeland

In navolging van de Bijenlinie & Nederland Zoemt gaan we een cursus samen met het IVN aanbieden voor beleidsmedewerkers bij gemeenten en andere overheidsinstanties.

jubileumfair Groei en Bloei 2008

Jubileumfair Groei & Bloei - Hoogstamfruit persen

Op deze fair zullen onze oude fruitrassen vrijwilligers het fruit op naam proberen te brengen, staan er circa 40 verschillende fruitrassen aanwezig en kun je je eigen fruit laten persen.

Erfgoeddag

Erfgoeddag in het Landschap

Op zaterdag 29 september is de jaarlijkse Erfgoeddag in het Landschap, met allerlei activiteiten waarbij de beleving van erfgoed, landschap en natuur centraal staat. Elk jaar wordt deze dag in een andere regio van Zeeland georganiseerd; dit jaar in Zeeuws-Vlaanderen en wel in het Verdronken Land van Saeftinghe!

hoogstamfruitdagen

Hoogstamfruitdag - het persen van fruit tot sap

Al enige jaren halen wij een mobiele fruit pers naar Zeeland om al dat Zeeuwse hoogstam fruit te laten persen.

Zaag techniek

Cursus Zaag- en veltechniek

Bij Stichting Landschapsbeheer Zeeland streven we, samen met onze vrijwilligers, op een professionele wijze in het landschap aan het werk te gaan. Mede daarom organiseren we de cursus zaag- en veltechniek.