Nieuws & Activiteiten

Voor meer activiteiten in de Zeeuwse natuur, kijk ook eens op www.zeeland.com.

Nieuws

foto maken

Fotoprijsvraag SLZ logo ‘in het echt’

SLZ is op zoek naar foto's van een landschap in onze provincie die vergelijkbaar is met ons logo (met of zonder weerspiegeling). Wij dagen Zeeuwen uit om dit uitzicht te vinden in Zeeland en dit te bewijzen met een foto.

vacature

Vacature: Uitvoerend medewerker in landschapsbeheer

Wij zoeken een Uitvoerend medewerker in landschapsbeheer (24-32 uur)!

vacature

Vacature: Projectmedewerker Landschapsbeheer

Stichting Landschapsbeheer Zeeland zoekt zo spoedig mogelijk een: Projectmedewerker landschapsbeheer (24-32 uur).

patrijs

Radio interview Omroep Zeeland Interreg PARTRIDGE

Afgelopen maandag waren Naomi Oostinga (Stichting Landschapsbeheer Zeeland), Suzanne van de Straat (Het Zeeuwse Landschap) en boer Huub Remijn te horen op Omroep Zeeland. In het programma de Zeeuwse Kamer vertelden ze over de resultaten en ervaringen van het Interreg PARTRIDGE project. 

film rijke dijken

Nieuwe film over belang van rijke dijken

Deze film (6,5 min) geeft u een indruk van het belang van dijken en wat er zoal leeft. In project Rijke Dijken worden dijken in oorspronkelijk staat hersteld als leefgebied voor plant en dier.

pop3 plus gebieden

Biodiversiteit verbeteren in landelijke gebied

Heeft u een stuk grond, erf of dijk uit één van de kerngebieden dan zijn we op zoek naar u.

rolstoel routes

Opening Rolstoel- en rollatorvriendelijke wandelroutes in Reimerswaal

Op woensdag 11 januari 2023 zijn de Rolstoel- en Rollatorvriendelijke wandelroutes in de gemeente Reimerswaal officieel geopend door Coby Traas, bestuurder van Zorggroep Ter Weel en rolstoelbasketballer Joeri van Liere. Hierbij waren alle betrokkenen, zoals de samenwerkingspartners, sponsors, vrijwilligers, bewoners en overige geïnteresseerden aanwezig.

voorkant tijdschrift

Najaarseditie Tijdschrift

Najaars tijdschrift van SLZ staat online

Reimerswaal

Opening Wandelnetwerk Reimerswaal

Op woensdag 14 december is het Wandelnetwerk Reimerswaal officieel geopend! Onder het toeziend oog van vele vrijwilligers, betrokkenen, samenwerkingspartners en overige belangstellenden opende burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal het Wandelnetwerk Reimerswaal bij een van de leukste elementen op de route: het trekvlot.

steenuilen

101.000 euro voor versterken cultuurlandschap en biodiversiteit in vijf provincies

Het Dinamo Fonds ondersteunt zes projecten in negen bijzondere gebieden van Nederland; Zeeuws-Vlaanderen, Zuid-Beveland, Schouwen Duivenland, Tholen, de Utrechtse Heuvelrug, de Achterhoek, de Veluwe, de Drentse Veenkoloniën en Twente.

jiri 22

Vrijwilliger Gerard van Daele winnaar van de Gouden Jirizaag

Zaterdag 3 december 2022 heeft Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) de Gouden Jirizaag uitgereikt aan vrijwilliger Gerard van Daele. Gerard ontving deze jaarlijks uitgereikte ereprijs voor zijn decennia lange inzet als landschapsvrijwilliger.

voedselbos vijg

Wilt u een voedselbos beginnen?

Wij zijn op zoek naar mensen die een Zeeuws Voedselbos op willen zetten. Deze kunnen wij via ons nieuwe project 'voedselbossen' een steuntje in de rug geven.

hzl en slz

Samenwerking op bedrijfsvoering tussen HZL en SLZ

Afgelopen week hebben de directeuren van Het Zeeuwse Landschap en Stichting Landschapsbeheer Zeeland een intentieverklaring ondertekend voor meer samenwerking op bedrijfsvoering niveau.

gereedschap

Veel werk verzet op Natuurwerkdag 2022

Wat was het heerlijk ‘technisch weer’ afgelopen vrijdag en zaterdag. Dus fijn om buiten bezig te zijn tijdens de Natuurwerkdag 2022.

gereedschap

Veel werk verzet op Natuurwerkdag 2022

Wat was het heerlijk ‘technisch weer’ afgelopen vrijdag en zaterdag. Dus fijn om buiten bezig te zijn tijdens de Natuurwerkdag 2022.