Patrijzen Partridge

Excursie 'Burgsluise akkers worden nieuw thuis voor de Patrijs'

 

Onder leiding van een gids hoor en zie je hoe agrariërs, samen met ons en Het Zeeuwse Landschap, zoeken naar ruimte voor akkervogels binnen hun bedrijfsvoering en wat de gevolgen daarvan zijn voor de akkervogels, natuur en de boer!

erf met schuur

Zeeuwse boerderijen cursus

Een cursus over diverse onderdelen van Zeeuwse boerderij m.b.t. natuur en cultuur(historie).

Logo van Nederland Zoemt

LandschappenNL zet zich in voor de wilde bij

Een landelijk breed gedragen plan om de wilde bij en ook andere bestuivers meer ruimte te geven. Dat is hard nodig, meer dan de helft van de 360 soorten wilde bijen staat op de Rode Lijst.

honingbij

Bijenwerkdag

Doe mee met de Bijenwerkdag
Kom 9 en 10 maart in actie met Nederland Zoemt!

Aanplant dorpsboomgaard

Aanplant boomgaard en opening bijenhotel Goes

Bewoners en belangstellende zijn van harte welkom bij de onthulling van het bijenhotel en het planten van halfstamfruitbomen op 7 maart.
Samen met een schoolklas en buurtbewoners zal de vrijwilligersploeg van Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) de fruitbomen gaan planten. Tevens zal Wethouder Derk Alssema bijenhotel gaan plaatsen en onthullen. Om 09.30 uur verzamelen we ons in de boomgaard in de wijk Overture aan de Elvis Presleylaan. 

mensen in boomgaard

Cursus Hoogstamfruit snoeien voor beginners

Heeft u hoogstamfruitbomen staan en wilt u weten hoe u deze kunt snoeien? Of wilt u graag meer weten over hoogstambomen in het algemeen? Kom dan naar de basiscursus ‘Hoogstamfruit snoeien’ op 6, 13 en 17 maart 2018 in de omgeving van Goes. Deze uitgebreide cursus is bedoeld voor beginnende snoeiers. Ook mensen zonder eigen fruitbomen kunnen meedoen.

Tholen kaart fase 2

Praat u mee over het wandelnetwerk Tholen?

SLZ is op zoek naar mensen die mee willen denken met de routestructuur en later ook mee willen helpen met de aanleg en onderhoud van wandelnetwerk Tholen fase 2. Iedereen is welkom op de startbijeenkomst op 1 maart. Wij vertellen u dan hoe dit project in elkaar steekt en welke bijdrage u zou kunnen leveren. Deze avond is vrijblijvend en voor iedereen die geïnteresseerd is.

Goed Geld Gala

Prachtige bijdrage voor natuur en landschap

Op donderdag 15 februari vond het Goed Geld Gala plaats, het jaarlijkse evenement waar de Postcode Loterij projecten honoreert en vooruitblikt op de toekomst. Op dit gala maakte de loterij bekend dat zij dankzij haar deelnemers dit jaar een recordbedrag van ruim 357,5 miljoen euro kan schenken aan bijna 100 goede doelen.

Walnoot voorjaar

Walnoten persen tot olie

Walnoten olie laten maken

GM4

Hoogstambrigades Zeeland winnen Gouden Mispel 2017!

De Hoogstambrigades van SLZ ontvingen deze ereprijs uit handen van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap op donderdagmiddag 14 december jl..