Om ons werk te kunnen blijven doen, zijn we afhankelijk van subsidies en donaties. Subsidies ontvangen wij van de Provincie Zeeland, de Nationale Postcode Loterij en diverse (projectgerichte) fondsen.

Ook particulieren kunnen ons steunen. Met elke donatie, klein of groot, draagt u bij aan een beleefbare, natuurlijke omgeving met een streekeigen karakter.

Lees hieronder hoe u een Periodieke (belastingvrije) gift kunt doen of een eenmalige donatie.

Periodieke (belastingvrije) gift

Middels een periodieke gift kunt u SLZ een bedrag schenken dat aftrekbaar is voor uw inkomstenbelasting. SLZ ontvangt het gehele bedrag maar u krijgt (een deel van) uw geld terug. Een gewone gift is slechts aftrekbaar na verrekening van het drempel- en maximumbedrag. Dat maakt flink wat verschil:

Stel u doet jaarlijks een gewone gift van € 250 aan SLZ. Als uw belastbaar inkomen uit werk en woning meer dan € 68.507 is, betaalt u over de top van uw inkomen het 51.95%-belastingtarief. Als uw gift minder is dan 1% van uw verzamelinkomen, is deze  niet aftrekbaar. Als u echter middels een periodieke schenking vijf jaar lang, elk jaar € 250 schenkt, dan is uw gift wel aftrekbaar en ontvangt u € 120,25 per jaar terug van de belastingdienst, terwijl SLZ wel het volledige bedrag ontvangt! Dus u geeft minder en SLZ ontvangt meer! Een periodieke schenking ligt vast in een overeenkomst voor minimaal vijf jaar en u schenkt in vaste termijnen, ieder jaar hetzelfde bedrag.

*De hoogte van de belastingteruggave bij een periodieke schenking is afhankelijk van uw inkomen en leeftijd. Bereken wat u extra kunt schenken of terug ontvangt van de Belastingdienst op www.anbi.nl/calculator

Heel gemakkelijk

U hoeft niet meer langs de notaris om een periodieke gift te regelen. Het enige wat u moet doen is het invullen van een overeenkomst.
Klik hier om deze te openen.

U kunt deze digitaal invullen door op de groene vakjes te klikken en dan te typen of aan te vinken.
Daarna uitprinten aub en ondertekenen met uw handtekening.
U kunt het formulier dan aan ons retourneren.

Aub in 2-voud zodat wij het ook kunnen ondertekenen en 1 exemplaar aan u kunnen retourneren tbv uw eigen administratie.

Ook voor een persoonlijk gesprek of nadere informatie kunt u contact met ons opnemen: tel. 0113-230936 of per e-mail: info@landschapsbeheerzeeland.nl

CBF Erkend

SLZ is door het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving) aangemerkt als ‘Erkend Goed Doel’. Dit betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit jaarlijks. Zo kunt u ervan uitgaan dat een Erkend Goed Doel bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met iedere euro en hierover verantwoording aflegt. Wij staan hierdoor ook geregistreerd in het ‘Register Goede Doelen’, waardoor we voor iedereen direct herkenbaar en vindbaar zijn als Erkend Goed Doel dat de zaken op orde heeft.

cbf

 

ANBI-status

SLZ is ook een ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI), wat betekent dat wij, als erkend goed doel, geen belasting hoeven af te dragen over de ontvangen schenkingen en giften. U weet dus zeker dat uw schenking of gift volledig ten goede komt aan het cultuurlandschap in Zeeland!

 

 

anbi