Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) krijgt het grootste deel van haar inkomsten van de Provincie Zeeland. Van de structurele inkomsten neemt de Provincie tweederde voor rekening; een derde komt van de Nationale Postcode Loterij en particuliere eigenaren.

Via projecten komen er ook inkomsten binnen: anderhalf keer zoveel als de structurele inkomsten. De helft via projecten van de Provincie Zeeland; de andere helft komt van gemeenten, waterschap, particulieren e.a.

Provincie Zeeland

SLZ wordt financieel gesteund door de Provincie Zeeland.

Provincie Zeeland

Nationale Postcode Loterij – samen maken we het verschil 

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.  

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 146 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,6 miljard euro aan mens en natuur geschonken. LandschappenNL en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties één van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO).

NPL Nationale Postcode Loterij