Natuurwerkdag

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 november 2024 is weer een nieuwe editie van de  Nationale Natuurwerkdag en zijn er in het hele land natuurklussen te doen die bijdragen aan natuurbehoud- en herstel.

Er is een groot aanbod aan klussen om uit te kiezen, zoals wilgen knotten, bomen en bollen planten, poelen schoonmaken, snoeien, insectenhotels bouwen en allerlei andere activiteiten die bijdragen aan een groene leefomgeving.

natuurwerkdag logo

Organisatie

De Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties en de Provinciale Landschappen van LandschappenNL.

De Natuurwerkdag wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, met medewerking van Scouting Nederland, A Rocha, IVN Natuureducatie en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

De Natuurklusdag voor het scholenprogramma is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Prins Bernhard Cultuurfonds, Dinamo Fonds en Stichting De Versterking.

 

natuurwerkdag

Doe mee!

Wil je ook iets doen voor natuur en klimaat en samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan om zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Op www.natuurwerkdag.nl vind je klussen bij jou in de buurt en is het mogelijk om je aan te melden. Zelf een klus aanmelden is ook mogelijk.

Voor meer informatie: www.natuurwerkdag.nl

Ook te volgen op Instagram en Twitter @natuurwerkdag

natuurwerkdag

De Zeeuwse Natuur

In Zeeland zijn wij de organiserende partij van de landelijke Natuurwerkdag. We doen dat in het kader van het samenwerkingsverband De Zeeuwse Natuur, voor alle groene vrijwilligers in Zeeland. Hierdoor delen we natuurkennis, bevorderen we natuurbeleving en stimuleren we actieve maatschappelijke betrokkenheid bij de Zeeuwse natuur. 

In dit samenwerkingsverband bundelen Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Terra Maris, IVN Natuureducatie, Het Zeeuwse Landschap en Nationaal Park Oosterschelde hun aanbod aan natuureducatie en -activiteiten, en brengen we mensen in contact met de natuur. Samen ontwikkelen we een kwalitatief nog sterker, overzichtelijker en samenhangend aanbod aan natuur- en educatieve activiteiten.

x

De Natuurwerkdag wordt mogelijk gemaakt door:

"" DZN Landschappen NL NPL Nationale Postcode Loterij natuurwerkdag logo Staatsbosbeheer natuurmonumenten logo ivn png Prins Bernhard Cultuurfonds dinamo de versterking scouting nederland A rocha NJN logo groot