Wandelnetwerk Reimerswaal

Zeeland compleet

Afgelopen jaren is bijna heel Zeeland door SLZ van een wandelnetwerk voorzien, maar in de gemeente Reimerswaal ontbrak nog een wandelnetwerk. Door in Reimerswaal ook een netwerk aan te leggen, is Zeeland compleet. De kernen Yerseke, Oostdijk, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde en Rilland worden in 2021/2022 van mooie wandelroutes voorzien en aangesloten op het bestaande wandelnetwerk zodat de lange-afstandswandelaars hun kilometers kunnen maken. Hansweert is bij het tot stand komen van Wandelnetwerk Hart van Zeeland in Zuid Beveland, al voorzien van bewegwijzerde wandelroutes en heeft sinds 2012 zijn eigen Parlevinkerspad.

Hulp van bewoners

Bewoners kennen de omgeving het beste en kunnen zo ook adviseren over de mooiste plekjes en interessante bezienswaardigheden. Dat maakt een wandelpad aantrekkelijk om te bewandelen. Voor de nieuwe routestructuur en later ook de aanleg en het onderhoud wordt daarom samengewerkt met bewoners en andere geïnteresseerden.

De Routes

In groepjes hebben de vrijwilligers in 2021 samen routes bedacht en verkend, waarna SLZ heeft onderzocht of het mogelijk is. Zoals ook bij de andere netwerken het geval is, heeft ook dit netwerk een aantal onverharde paden en boerenlandpaden, wat het extra boeiend maakt om te bewandelen. Na de diverse gesprekken met de terreinbeheerders en -eigenaren voor het verkrijgen van toestemming, konden we in 2022 verder met het definitief maken van de routes en de daadwerkelijke aanleg, waardoor we eind 2022 konden zeggen dat heel Zeeland een aaneengesloten wandelnetwerk heeft!

markering ommetjes reimerswaal wandelnetwerk

Opening Wandelnetwerk Reimerswaal

gebakje

Economische impuls

Een wandelnetwerk biedt mogelijkheden om het gebied voor bewoners én toeristen te ontsluiten. Het geeft een impuls aan de gezondheid en recreatiebehoefte van bewoners en toeristen. Via het wandelnetwerk kan het landschappelijke en cultuur- historische verhaal van het onderhavige gebied vorm krijgen en inzichtelijk worden gemaakt. Realisatie van het wandelnetwerk kan ook een economische impuls aan het gebied geven. Voor (mini)campings, boerderijwinkels, theetuinen, boomgaard- terrassen enz. zijn wandelvoorzieningen in de directe omgeving immers van bijzondere waarde.

Dit project wordt gesteund door :

logos

Dit project is in samenwerking met en wordt gesteund door:

Logo Provincie Zeeland Logo Wandelnetwerk Zeeland Gemeente Reimerswaal Logo Leader Logo POP postcode