Wandelnetwerk Reimerswaal

Zeeland compleet

Afgelopen jaren is bijna heel Zeeland door SLZ van een wandelnetwerk voorzien, maar in de gemeente Reimerswaal ontbrak nog een wandelnetwerk. Door in Reimerswaal ook een netwerk aan te leggen, is Zeeland compleet. De kernen Yerseke, Oostdijk, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde en Rilland worden van mooie wandelroutes voorzien en aangesloten op het bestaande wandelnetwerk zodat de lange-afstandswandelaars hun kilometers kunnen maken. 

Hulp van bewoners

Bewoners kennen de omgeving het beste en kunnen zo ook adviseren over de mooiste plekjes en interessante bezienswaardigheden. Dat maakt een wandelpad aantrekkelijk om te bewandelen. Voor de nieuwe routestructuur en later ook de aanleg en het onderhoud wordt daarom samengewerkt met bewoners en andere geïnteresseerden.

Economische impuls

Een wandelnetwerk biedt mogelijkheden om het gebied voor bewoners én toeristen te ontsluiten. Het geeft een impuls aan de gezondheid en recreatiebehoefte van bewoners en toeristen. Via het wandelnetwerk kan het landschappelijke en cultuur- historische verhaal van het onderhavige gebied vorm krijgen en inzichtelijk worden gemaakt. Realisatie van het wandelnetwerk kan ook een economische impuls aan het gebied geven. Voor (mini)campings, boerderijwinkels, theetuinen, boomgaard- terrassen enz. zijn wandelvoorzieningen in de directe omgeving immers van bijzondere waarde.

Samenwerking

Dit project wordt gesteund door de gemeente Reimerswaal, Provincie Zeeland via het Plattelands Ontwikkeling Programma (POP3) en Leader van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

Dit project is in samenwerking met en wordt gesteund door:

Logo Nationale Postcode Loterij Logo Provincie Zeeland Logo Wandelnetwerk Zeeland Gemeente Reimerswaal Logo Leader Logo POP