Zeeuwse Ankers

Samenwerken om de verhalen achter het Zeeuwse Landschap en erfgoed te vertellen

SLZ helpt mee met het vorm geven van de Culturele Biografie van Zeeland en maakt deel uit van de kerngroep Zeeuwse Ankers: www.zeeuwseankers.nl

Zeeuwse Ankers biedt inwoners en bezoekers de mogelijkheid Zeeland beter te leren kennen. Mensen ontmoeten elkaar in musea, bij monumenten, tijdens festivals en in het cultuurlandschap. Ze delen ervaringen en belevenissen, vertellen verhalen en genieten van het Zeeuwse erfgoed en de Zeeuwse cultuur in al hun facetten. Inwoners of bezoekers kunnen zich zo een beeld vormen van de omgeving en de ontwikkelingsgeschiedenis van het gebied. De Culturele Biografie legt verhalen bij het erfgoed vast en maakt ze beschikbaar voor iedereen. Inwoners worden gestimuleerd hieraan bij te dragen.

Erfgoed Zeeland is coördinator van het project en werkt samen met vele andere organisaties, waaronder SLZ.

Tourniquette

Samenwerkingsverband

Zeeuwse Ankers is een samenwerkingsverband op het gebied van erfgoed, landschap en toerisme. De kernorganisatie wordt gevormd door de Provincie Zeeland, Erfgoed Zeeland, VVV Zeeland, ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Zeeuws Archief, Zeeuws Museum, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Het Zeeuwse Landschap.

Overige musea, monumentenorganisaties, archieven, organisaties voor immaterieel erfgoed, bibliotheken, historische verenigingen en archeologische diensten werken als externe partner mee. Samen ontwikkelen zij in de komende jaren de culturele biografie van Zeeland. De coördinatie is in handen van Erfgoed Zeeland in Middelburg.

Zeeuwse Ankers logo

Zeeuwse Ankers wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Zeeland.

Provincie Zeeland