Professionalisering vrijwilligerswerk

Digitaal uitleensysteem materialen en gereedschappen voor groene vrijwilligers

Foto: Arjan Schotanus

Door invoering van een digitaal uitleensysteem is het eenvoudiger, uitgebreider en effectiever om gereedschappen en hulpmiddelen te lenen van SLZ waarbij de veiligheid niet wordt vergeten.

SLZ ziet het ondersteunen van biodiversiteitsvrijwilligers als één van haar taken. Vanuit de Provincie Zeeland kwam een verzoek om aanvragen van gereedschappen en moderne hulpmiddelen voor kleine soortenprojecten te bundelen en te laten verlopen via SLZ.

Verbreding van het werkveld vrijwilligerswerk, een andere werkwijze en een eenmalige investering waren nodig om te kunnen professionaliseren. Dit project is erop gericht om professionalisering van het vrijwilligerswerk te realiseren.

 de

Wist u dat …
sinds we het digitale uitleensysteem voor gereedschappen gebruiken
de veiligheid beter is geborgd?
Bij uitleen van bepaalde gereedschappen wordt vaker gedacht om ook veiligheidshandschoenen, helmen, oorkappen enz. erbij te lenen.


 

Vrijwilligers met PBM's en gereedschap

En wist u dat ...
we ook waadpakken te leen hebben
voor bijvoorbeeld het uitvoeren van wintertellingen van vleermuizen.


Waadpak vleermuizen bunkers monitoring

Verslag Professionalisering Vrijwilligerswerk in 2019

In opdracht van Provincie Zeeland heeft SLZ een verslag gemaakt van de aanpak en uitvoering van het project professionalisering vrijwilligerswerk in 2019. Dit verslag kunt u hieronder downloaden.

Verslag professionalisering vrijwilligerswerk