Ieder dorp zijn boomgaard!

Streven naar een karakteristieke hoogstamfruitboomgaard nabij elk dorp in Zeeland, bijgehouden door een groep geïnteresseerde bewoners

Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) streeft er naar dat er in of nabij elk dorp/stad in Zeeland een karakteristieke hoogstamfruitboomgaard komt, die minimaal enkele malen per jaar toegankelijk is voor publiek via excursies of kennisdagen of events.

De beleving en de smaak van vroeger van oude hoogstamfruitrassen staat hierbij centraal. Randvoorwaarde hierbij is wel dat er een groep geïnteresseerde bewoners moet zijn in betreffend dorp/stad.

Het doel van het project

Het doel is het opzetten van een netwerk van betrokken burgers, welke zich inzetten voor hun landschap. Boomgaarden worden bij voorkeur aangelegd op locaties die makkelijk toegankelijk zijn (langs de rand van dorp of stad of langs een wandel- of fietsroute).
Ook bestaande boomgaarden die aan deze criteria voldoen zijn op te nemen in het project.

Samenwerkingspartners zijn gemeenten, terreinbeheerders, buurtverenigingen, scholen, bewonersgroepen, pomologische verenigingen, boomkwekers en fruittelers.

Interesse?

Stuur een mail naar info@landschapsbeheerzeeland.nl  onder vermelding van: dorpsboomgaard.

Voorbeeld

In de Sprenckweide in Middelburg hebben wij zo'n dorpsboomgaard opgezet samen met bewoners en gemeente. Klik hieronder op de button om hier meer over te lezen.

 Sprenckweide Middelburg

maailocatie duinbeek bokhoven mensen in boomgaard mensen schorviltbij roodgatje

Samenwerking

"" "" gemeente schouwen duiveland gemeente Veere gemeente Middelburg gemeente goes gemeente borsele gemeente reimerswaal gemeente sluis gemeente terneuzen gemeente Hulst