In de voetsporen van onze bevrijders!

Zaterdag 26 oktober is het dan zo ver! Het bevrijdingspad wordt geopend. Het wandelpad is een initiatief van Stichting Landschapsbeheer Zeeland in samenwerking met vrijwilligers. De wandelroute geeft niet alleen een kijkje in de bevrijding van dit gebied tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het laat ook van dichtbij ervaren hoe het is om in dit landschap te voet te bewegen, zoals de meesten in die tijd ook deden. Het is een indrukwekkende wandeling langs herkenningspunten en objecten die aan de hand van dit boekje de wandelaar enkele sporen tonen, die de bevrijding heeft nagelaten.

 

Bunker bevrijdingspad

Programma

De officiële opening van het Bevrijdingspad vindt plaats op zaterdag 26 oktober 2019 om 8:30 in het bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp, het adres is Coudorp 41.

Het programma is als volgt:

  • 8:30 uur: Ontvangst met koffie en thee. Een informeel welkom om even wakker te worden voordat de officiële opening begint.
  • 9:00 uur: Officiële opening van 't Bevrijdingspad. Anita Pijpelink, gedeputeerde van de Provincie Zeeland, zal het eerste exemplaar van het wandelboekje 'Wandelen in Zeeland op het Bevrijdingspad; Slag om Schelde' in ontvangst nemen uit handen van Theo Klanke, vrijwilliger en één van de initiatiefnemers. 
  • 9:30 uur: Presentatie van het Wandelboekje. Bij het kraampje van Stichting Landschapsbeheer Zeeland wordt informatie aangeboden over het Bevrijdingspad. Bij dit kraampje zijn de vrijwilligers en medewerkers de rest van de dag aanwezig, hier is ook het wandelboekje verkrijgbaar. In het museum is er ook een kraam voor inkomende en vertrekkende wandelaars van de 10e Mallardmars. 
Boerderij langs bevrijdingspad

Aanmelden

Iedereen is van harte welkom! Graag vernemen wij van u of u aanwezig kunt zijn bij de presentatie van het eerste exemplaar van deze wandelgids met dit unieke thema pad.
U kunt aanmelden door een mail te sturen naar: info@landschapsbeheerzeeland.nl of bellen naar: 0113 - 23 09 36.

Bevrijdingspad