Cursus Hoogstamfruitbomen snoeien

Heb je hoogstamfruitbomen staan en wil je weten hoe je deze kunt snoeien? Of wil je graag meer weten over hoogstambomen in het algemeen? Kom dan naar de cursus ‘Hoogstamfruit snoeien’ zaterdag 1 februari 2020 in de omgeving van Terneuzen. Deze eendaagse cursus is bedoeld voor beginnende snoeiers. Ook mensen zonder eigen fruitbomen kunnen meedoen.

snoeien hoogstamfruit

Inhoud

Hoogstamfruitbomen vragen om een heel andere manier van snoeien, dan fruitbomen in de productieboomgaard. Het onderhoud is er op gericht om de hoogstamfruitboom zo lang mogelijk in stand te houden vanwege de waarde voor onder andere natuur en landschap. En dit vraagt om specifieke kennis. Met deze cursus neemt Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) u mee in de wereld van de hoogstamfruitboom.

We beginnen met een theoretisch uitleg over het snoeien van hoogstamfruitbomen. Hierna gaan we, onder begeleiding, snoeien. Ervaring is niet nodig, iedereen is welkom. De nadruk zal vooral liggen op het vormgeven en onderhouden van hoogstamfruitbomen en het oplossen van veel voorkomende problemen.

snoeien

Locatie, tijd en kosten

De cursus vindt plaats in de omgeving van Terneuzen. De exacte locatie wordt nog nader bepaald. De cursus begint om 9.30 u en eindigt omstreeks 16.00 u. Deelname kost €45 per persoon.

De cursus is incl. gratis koffie, thee en hand-outs of ander cursusmateriaal.

Niet vergeten:

  • Geschikte kleding/regenpak
  •  Werkschoenen of laarzen
  •  Lunchpakket
appel

Aanmelden?

Deelnemen? Opgeven kan via een e-mail naar info@landschapsbeheerzeeland.nl of door te bellen naar: 0113-23 09 36.