cursus Herkennen van bomen en struiken

Graag willen we de cursus herkennen van bomen en struiken aanbieden voor iedereen die regelmatig in het veld met deze levende materialen werken. Dit doen we met opzet in de winterperiode omdat we in die periode juist vaak aan de slag zijn met aanplant of snoei.
Wij hopen dat jullie na het volgen van deze cursus nog beter de bomen en struiken herkennen. In het 1e deel van de cursus zullen we de specifieke kenmerken van de bomen en struiken laten zien aan de hand van een kleine presentatie. In het 2e deel van ochtend zullen we naar buiten gaan om de een stuk bos/plantsoen te gaan inventariseren en de bomen en struiken op naam proberen te krijgen.
In het theorie gedeelte zullen er circa 20 veel voorkomende (Streekeigen) Zeeuwse boom- en struiksoorten, de revue. 

Zwarte els

Onder de naam "De Zeeuwse Natuur, Beleef, beweeg en leer bundelen Het Zeeuwse Landschap, Terra Maris, IVN Natuureducatie, Nationaal Park Oosterschelde en Stichting Landschapsbeheer Zeeland hun krachten en activiteiten op het gebied van natuureducatie.

De thema’s die we samen aanpakken zijn: ‘Kind & Natuur’ en ’Natuur & Gezondheid’. Voor Kind & Natuur is de ambitie: alle kinderen naar buiten. Zo zetten we in op promotie van de Zeeuwse natuur als natuurlijke ruimte voor leren via een gezamenlijk aanbod voor onderwijs waar je het landschap echt beleeft. Wat er te doen is en wat je gedaan zou moeten hebben zullen we als organisaties samen voor kinderen zichtbaar maken. Natuurlijk horen daar een aantal bekende activiteiten van SLZ voor kinderen bij zoals bomen planten, wilgen knotten of het samen beheren van je eigen groene omgeving.

Diverse onderzoeken wijzen uit dat groen gezond is voor mensen. Zo zijn er natuurlijk allerlei activiteiten die SLZ uitvoert die gezond zijn; zoals samenwerken in het landschap maar ook door het Wandelnetwerk Zeeland en het wandelevent. Bij het thema Natuur en gezondheid staat centraal dat natuur in Zeeland bij kan dragen aan een gezonde regio. Werken, leren en bewegen in de Zeeuwse Natuur kan dichtbij. Met samenwerkingspartners gaan we ‘Natuur & Gezondheid’ verder uitwerken.
 

Zeeuwse Natuur - NWD-

Ik wil meedoen met dit project
Terug naar overzicht