Bijentelling Zeeland

Meedoen aan de Bijentelling is eenvoudig, ook als je weinig of geen kennis van bijen hebt. Rond half april kunnen er zo’n 13 soorten bijen in je tuin voorkomen. Om deze soorten te herkennen, kun je gebruikmaken van het bijentelformulier en meer hulpmiddelen kun je vinden op de website van Nederland Zoemt. Hier kun je het bijengidsje downloaden en het telformulier vinden.
Op 13 en 14 april roepen we heel Zeeland (net als de rest van Nederland) op om bijen te tellen in de eigen tuin of in het park, tijdens de tweede Nationale Bijentelling van Nederland Zoemt. Doe mee met de bijentelling en maak anderen ook enthousiast om mee te doen!

Aanmelden
We roepen iedereen op om zich vooraf aan te melden. Je krijgt dan wekelijks het laatste nieuws en tips over de Bijentelling in je mailbox. Je kan jezelf aanmelden via de website van Nederland Zoemt.

wilden bijen hommels

Nederland Zoemt is een project van LandschappenNL, Naturalis, IVN en Natuur & Milieu, mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij, met als doel het structureel vergroten van voedselaanbod en nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland.