Het onderhouden van een groot erf kan niet eenvoudig zijn en vaak gaat er veel tijd in zitten. Zeer regelmatig horen wij van Zeeuwse erf-eigenaren dat het onderhoud en beheer van hun erf vaak omvangrijker is dan van tevoren is gedacht. Denk bij de werkzaamheden aan het beheren van de poel, het knotten van wilgen of het controleren en herstellen van ingegroeide boombanden/schurende boompalen bij bomen. Stichting Landschapsbeheer Zeeland kan de uitkomst bieden voor eigenaren die met de handen in het haar zitten.

Het Erven Abonnement van SLZ maakt het de eigenaar makkelijker om het toekomstig onderhoud van de landschapselementen beter op te pakken. Dit abonnement bestaat uit een periodiek advies en de mogelijkheid om gebruik te maken van een specialistische onderhoudsploeg. Aan de hand van de adviezen kan de eigenaar zelf de werkzaamheden uitvoeren. SLZ stimuleert eigenaren voor uitvoering van het onderhoud aan de eigen landschapselementen. We doen dit door middel van advies, hulp en subsidie. Hierdoor wordt het de eigenaren gemakkelijker gemaakt om het onderhoud op hun erf te verbeteren.

Lathyrus bij akkerrand erf met schuur slider algemeen slider algemeen slider algemeen Patrijs slider algemeen grashommel Hekwerk Zeeland kist fruit zwartenhoekse zeesluis Natuurwerkdag instructie Steenuil wagenhuis de Danckbare Oostkapelle vleermuis grootoor appels boomgaard slider algemeen wandelpad erf

Wat houdt het Erven Abonnement in?

Eerste jaar

In het eerste jaar komt er een adviseur bij u langs die ruim de tijd neemt om uw gehele erf te bekijken en met u te bespreken. Alle landschappelijke elementen (knotwilgen, hoogstamfruitbomen, drinkput, etc.) komen aan bod, alsmede eventueel aanwezige kleine cultuurhistorische elementen (hekwerk, bakkeet, etc.). De SLZ-adviseur maakt op basis van de rondgang en de bevindingen een adviserende rapportage. Hierin staat een plattegrond van het erf en een omschrijving van de landschapselementen met onderhoudstoestand. Tevens ontvangt u een werkplan voor de komende jaren. Indien nodig zullen wij een vrijblijvende offerte toevoegen voor het eventueel uitvoeren van werkzaamheden door onze uitvoeringsploeg of geven wij u een doorverwijzing naar gespecialiseerde bedrijven. Ook adviseren wij u over mogelijkheden voor subsidie voor onderhoud of herstel van elementen.

Volgende jaren

De volgende jaren is er jaarlijks tijd beschikbaar voor een eenvoudig mondeling onderhoudsadvies. Eventuele problemen worden besproken en indien gewenst wordt er een werkdag ingepland voor de uitvoeringsploeg. Daarbij kunt u een offerte ontvangen voor de noodzakelijke werkzaamheden.

Enthousiast geworden?

Klik op de knop 'aanmelden' in het bovenstaande blauwe kader.

Bierkreek IJzendijke