Rolstoelroutes

Wandelroutes voor rolstoelgebruikers in Reimerswaal

Wij zijn, samen met de gemeente Reimerswaal en vrijwilligers/dorpsbewoners bezig met het realiseren van een wandelnetwerk in de gemeente Reimerswaal. 

Omdat het Wandelnetwerk Reimerswaal zich niet speciaal richt op de doelgroep rolstoel/rollatorgebruikers, en er juist naar streeft om onverharde paden op te nemen, is gekozen om voor deze doelgroep een apart voorstel te maken. Uiteraard zullen we wel proberen zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen en indien mogelijk samen te voegen. We doen dit in samenwerking met Zorggroep Ter Weel.

 

rolstoel

Rolstoel/rollatorvriendelijke route

Per kern gaan we een rolstoel/rollatorvriendelijke route ontwerpen. Het betreft de kernen: Yerseke, Rilland, Oostdijk, Hansweert, Kruiningen, Krabbendijke en Waarde.

De doelgroep is heel divers; de wandelroutes zijn o.a. bedoeld voor mensen in een rolstoel of scootmobiel, mensen met een rollator en mensen met een kinderwagen. Het gaat niet alleen om inwoners van Reimerswaal, maar ook om bezoekers/toeristen. Vooral mensen die de omgeving niet kennen, weten niet goed welke wegen ze kunnen bewandelen met een rolstoel. Met zo´n ommetje weet men op voorhand hoeveel kilometer de route is (dus hoe lang ben ik ongeveer onderweg) en hoe loopt de route, waar kom ik langs, hoe kom ik terug en men weet zeker dat ze niet voor obstakels komen te staan.

Doel: We kiezen dan voor routes met een zo glad mogelijke ondergrond, worden grind- en zandpaden vermeden. Obstakels zoals drempels, stoepranden en hellingbanen vormen ook vaak een probleem.

Heerlijk wandelen is niet voor iedereen vanzelfsprekend en makkelijk te doen. Want als je in een rolstoel zit, of afhankelijk bent van een rollator of een kinderwagen bij je hebt, kom je soms voor vervelende verrassingen te staan. Door een klaphekje, een onverwacht zandpad of een wildrooster. Met een speciale bewegwijzering weet je zeker dat het een route is die makkelijk af te leggen is met wielen.

Sponsoring

We zoeken nog sponsors voor dit project!

Wilt u hieraan bijdragen, neem dan contact op met Suzanne Jonker van Zorggroep Ter Weel via e-mail adres: suzanne.jonker@terweel.nl

rolstoel

Samenwerking

Gemeente Reimerswaal ter weel Logo Wandelnetwerk Zeeland logo