Landschapsparels

Met het project Landschapsparels willen we versterking van de streekeigen identiteit van verschillende Zeeuwse Landschappen creëren.

Dit doen we door clusters van streekeigen landschapselementen op verschillende locaties in Zeeland aan te leggen of te herstellen. Een landschapsparel kan terreinen bevatten van één of meerdere eigenaren. 

Veel gestelde vragen

Het herstellen van Zeeuwse boerderij is niet altijd makkelijk. Oude technieken en materialen zijn niet overal verkrijgbaar. Met deze publicatie hoopt Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) een bijdrage te leveren aan het behoud van ons erfgoed en daarmee aan het behoud van de identiteit van de diverse regio’s in Zeeland.Hoe metsel ik een vervallen regenput op, wat is het recept voor nieuwe voegen, waarmee moet ik het hout van mijn schuur behandelen, hoe maak ik een nieuwe mendeur. Antwoord hierop vind je in de gids 'De kleine historische elementen in Zeeland'. 'Een gids voor instandhouding en herstel'. Door middel van talrijke foto's en tekeningen biedt deze gids handvatten, technische tips en zet vele adviezen bij elkaar.

Meer informatie

Deze gemengde heggen zijn typisch Zeeuws en worden daarom ook Zeeuwse hagen genoemd. Heggen van haagbeuk en beuk kwamen vroeger niet zo veel voor in Zeeland. Lees hier meer over de échte Zeeuwse haag.

Meer informatie