Groene revolutie

Een groen plein biedt kansen om de gezondheid en leerprestaties van kinderen te verbeteren én heeft een positief effect op de vitaliteit van leerkrachten, zo blijkt uit recent Zeeuws onderzoek.  Dat Zeeland nog weinig groene pleinen heeft, lijkt vooral te komen door een gebrek aan geld. Daarom lanceert IVN deze maand een subsidieregeling voor scholen die nog in 2019 willen vergroenen.
SLZ werkt samen met diverse partners mee aan de vergroening van schoolpleinen.

Subsidie voor vergroening
Om scholen tegemoet te komen in hun transformatie van grijs naar groen, biedt IVN Natuureducatie met steun van Provincie Zeeland een subsidie aan. 50% van de materiële kosten kan worden vergoed, tot een maximum van € 10.000. Zo kunnen nog in 2019 de eerste 10 Zeeuwse scholen een start maken met de vergroening van hun schoolplein. Op groenerevolutiezeeland.nl vinden scholen meer informatie over deze subsidieregeling.

logo Groene revolutie

Groene revolutie

Kinderen brengen ongeveer 40% van de tijd dat ze wakker zijn door op school, veelal binnen in het klaslokaal. En dat terwijl kinderen gezonder zijn én beter leren door veel buiten te zijn. Daarom ontketenen IVN Natuureducatie, GGD Zeeland en Hogeschool Zeeland de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen, met steun van de Provincie Zeeland en het rijksprogramma Jong Leren Eten. Het doel? In één schoolgeneratie alle Zeeuwse kinderen een groene speel- en leerplek geven. Het onderzoek van de Hogeschool Zeeland en de subsidieregeling voor scholen maken hier deel van uit.

10 tips om het schoolplein te vergroenen!

Een schoolplein is de ideale plek waar kinderen kunnen spelen en tegelijkertijd kunnen leren van de natuur in de nabije omgeving. Wil jij weten hoe je een schoolplein kunt omtoveren tot een plek waar kinderen spelenderwijs kunnen kennismaken met de natuur? Wij geven je 10 tips in de factsheet 'Geef de Zeeuwse natuur een (t)huis op je schoolplein'! 

Factsheet

schoolplein