Wandelnetwerk Reimerswaal

Als u lekker wilt uitwaaien en de zeelucht opsnuiven, is wandelen langs Nationaal Park Oosterschelde echt een aanrader. Reimerswaal ligt tussen de Ooster- en Westerschelde in. Het wandelnetwerk neemt u mee door dit gebied, over zowel binnen- als buitendijken, door het landschap, langs boomgaarden en kronkelige polderweggetjes en laten u versteld staan van de bijzondere waarden van deze gemeente. 

De kernen Yerseke, Oostdijk, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde, Hansweert en Rilland zijn van mooie ommetjes langs de bezienswaardigheden voorzien. Deze zijn middels tussenroutes op elkaar én op de andere wandelnetwerken (Zuid-Beveland, Tholen en Brabant) aangesloten, zodat de lange-afstandswandelaars hun kilometers kunnen maken.  

Routekaart en Informatiebord
Een papieren routekaart is verkrijgbaar bij de toeristische informatiepunten in Reimerswaal. Tevens staat er in elk dorp een informatiebord met de route (totale netwerk, dorpsommetje én rolstoelroute) en de bezienswaardigheden langs de route.
Je kan de kaart ook online bestellen bij de Tourist Shop Yerseke  

Het wandelnetwerk Reimerswaal bevat: 

 • 175 km bewegwijzerde wandelroutes, waarvan 16,5 km over onverhard boerenland, natuurgebieden en dijken.
 • Het netwerk bevat 70 knooppunten ter oriëntatie voor de wandelaar.
 • Veel werk is door vrijwilligers/bewoners uitgevoerd.
 • In elk dorp is er een ommetje met een thema.
 • In elk dorp is een rolstoelvriendelijke wandelroute


Reimerswaal wandelkaart

  Klik hieronder om de totaalkaart van geheel Reimerswaal te downloaden:

  Klik hieronder om de ommetjeskaart met informatie per dorp te downloaden:

  De online routeplanner vind je hier: www.wandelnet.nl/wandelrouteplanner

  Wandelnetwerk Reimerswaal

  Rolstoel- en rollatorvriendelijke wandelroutes in Reimerswaal

  Omdat het Wandelnetwerk Reimerswaal zich niet speciaal richt op de doelgroep rolstoel/rollatorgebruikers, en er juist een aantal onverharde paden zijn, is gekozen om voor deze doelgroep aparte routes te maken.

  Op deze routes weet je zeker dat het een route is die makkelijk af te leggen is met wielen. Het zijn allen routes met een zo glad mogelijke ondergrond en worden onverharde paden zoals met los grind, gras en zand vermeden. Obstakels zoals fietshekjes, schuine stoepen en smalle steegjes vormen ook vaak een probleem.

  Klik hieronder om de flyers met kaartjes van de rolstoelroutes te downloaden:

  Let op! Vanwege de werkzaamheden in Krabbendijke rondom Ter Weel is er een alternatieve route bewegwijzerd op een gedeelte van het traject. Volg de bordjes van de bewegwijzering of klik hier voor een kaartje.

  rolstoel

  Bewegwijzering

  Wij hebben, samen met de gemeente Reimerswaal, Zorggroep Ter Weel en dorpsbewoners, in de dorpen Yerseke, Rilland, Oostdijk, Hansweert, Kruiningen, Krabbendijke en Waarde rolstoel- en rollatorvriendelijke routes uitgestippeld en Zorggroep Ter Weel heeft deze getest samen met bewoners die in een rolstoel zitten. De routes zijn bewegwijzerd met speciale bordjes met een 'rol'- icoontje.

  rolstoel bordje