Om inspiratie op te doen voor De Zeeuwse Wandelroute op zaterdag 22 mei, nodigen wij u uit om vooraf gratis deel te nemen aan twee speciaal voor u georganiseerde wandel-webinars op dinsdag 18 mei

 • Positieve effecten van wandelen in de natuur op het welzijn en de fysieke gezondheid van mensen
  De eerste coronagolf hebben we geleerd hoe belangrijk de natuur voor ons is.
  Of het nou een ommetje in het park is of een lange wandeling door een natuurgebied: we komen tot rust, we ademen frisse lucht in, we zijn in beweging. En wandelen kan altijd!
  Zoek je inspiratie om jouw wandelingen leuker te maken? Om meer van de natuur te kunnen genieten?
  Om je vaste rondje weer met heel andere ogen te bekijken? Volg dan deze lezing over natuur, wandelen & gezondheid. We bekijken de effecten die natuur heeft op onze mentale gezondheid en spreken de laatste inzichten op het gebied van natuur en gezondheid en behandelen een aantal praktische tips waarmee je aan de slag kunt tijdens de wandelingen die je maakt.

  Dinsdag 18 mei van 12.00 uur – 12.45 uur
  Door IVN Natuureducatie
  Aanmelden: https://www.ivn.nl/provincies/zeeland/aanmeldformulier-online-lezing-natuur-gezondheid-wandelen

Voor de mensen die deze webinar gemist hebben, maar wel benieuwd zijn hoe het was, kunnen deze terugkijken via het YouTube-kanaal van IVN Natuureducatie: https://youtu.be/22mrElnKsb8

Ruben Mulder vertelde ons aan de hand van wetenschappelijk onderzoek over de positieve effecten van natuur op gezondheid.

Wil je meer lezen over deze effecten? Neem dan een kijkje op: https://www.ivn.nl/wat-wij-doen/natuur-en-gezondheid/onderzoek. Op deze pagina vind je een verzameling van onderzoek, waaronder de vorig jaar uitgebrachte factsheet ‘Wat natuur voor je doet’, van wetenschapsjournalist Mark Mieras.

We wensen jullie veel plezier bij het wandelen dit weekend!

 • Wandelen en de conditie verbeteren / Meer informatie over Elke Stap Telt
  Wandelen in de natuur is de bezigheid die door velen gewaardeerd wordt. Het is goed voor lijf en leden, en het onderhoudt de conditie.
  Met Elke Stap Telt en de Zeeuwse Leefstijlroute wordt toegewerkt naar een specifiek wandeldoel.
  Onder begeleiding en in groepsverband werk je toe naar een eigen bepaald doel. Wandel je nu nooit maar heb je als doel de wandelvierdaagse te lopen?
  Of zou je ook graag de kustmarathon wandelen? Met een goed trainingsschema en goede begeleiding wordt wandelen niet alleen een leuke bezigheid, maar verwezenlijk je ook jouw wandeldroom!
  In een interactieve webinar neemt SportZeeland je mee in de mogelijkheden om, op een verantwoorde wijze, de conditie te verbeteren met wandelen.

  Dinsdag 18 mei 15:30 - 16:45 uur
  Door SportZeeland
  Aanmelden: stuur een e-mail naar: d.plantinga@sportzeeland.nl

Als u meer informatie wilt over Elke Stap Telt, kijk dan op de website van SportZeeland: www.sportzeeland.nl of neem contact op via tel. 0113-277133.

We wensen jullie veel plezier bij het wandelen dit weekend!

 

 

wandel event