Wij vinden het erg belangrijk dat al onze vrijwilligers zo veilig mogelijk kunnen werken. Lees daarom het onderstaande protocol zorgvuldig door: 

Protocol werkzaamheden tijdens bijzondere omstandigheden

COVID-19 / Coronavirus

 

Werken volgens deze richtlijnen is verplicht om de vrijwilliger zo goed mogelijk tegen het virus te beschermen;

 1. SLZ volgt het protocol van het RIVM en het advies van het kabinet betreffende het coronavirus. Indien hierin wijzigingen optreden is de RIVM-richtlijn leidend.
 2. Heb je klachten (neusverkoudheid, niezen, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging) blijf dan thuis. Laat je zo snel mogelijk testen en houd de voorman op de hoogte. Houd je aan de regels over quarantaine.
 3. Voorafgaand aan de werkzaamheden is er telefonisch of via de mail contact met de desbetreffende voorman. De voorman geeft aan waar de vrijwilliger aan de slag kan.
 4. Werkzaamheden en risico’s (ARBO en RIE) zijn bekend bij de vrijwilliger.
 5. Het dragen van niet-medische mondkapjes is in de dienstauto's verplicht als meerdere personen gelijktijdig in de auto aanwezig zijn. Er geldt geen maximaal aantal passagiers in dienstauto’s.
 6. Een werkploeg bestaat uit maximaal 30 personen, incl. de ploegleider.
 7. De onderlinge afstand tussen de personen is groter dan 1.5 meter.
 8. Vrijwilligers en/of medewerkers mogen voor koffie en/of lunch niet in huis komen. In de schuur of op (overdekt) terras mag wel mits de 1,5 meter aangehouden wordt.
 9. Zolang het voor de ploeg een werkbare situatie blijft hebben vrijwilligers de vrijheid om voor zichzelf strengere maatregelen te hanteren.  SLZ zal dat respecteren. Dit graag vooraf aan de ploegleider kenbaar maken.
 10. Vrijwilligers zorgen zelf voor een versnapering en drinken.
 11. De vrijwilliger heeft een opgeladen privé mobiele telefoon mee.
 12. Bij moeilijkheden in het veld bel elkaar indien mogelijk. Kan dit niet bel dan de planner op diens 06-nummer.
 13. Bij twijfel altijd contact opnemen met SLZ.