Vrijwilligers gezocht

Kiekendiefbeschermers

De bruine kiekendief (Circus aeruginosus) is een vogel van open gebieden die binnen Nederland vooral in het noorden en westelijke deel broedt. Helaas heeft de bruine kiekendief het moeilijk. Door verdroging en verruiging van het natuurlijk broedhabitat verplaatst de bruine kiekendief steeds vaker naar akkers met bijvoorbeeld winter- of zomertarwe of luzerne. Een prima broedbiotoop, maar met het risico dat het nest onbedoeld wordt uitgemaaid tijdens de oogst. Om deze reden zijn wij op zoek naar vrijwilligers die broedende bruine kiekendieven willen opsporen en (indien nodig) willen helpen bij het beschermen van nesten.

Functie eisen

Kennis van (roof)vogels is handig, maar niet vereist. 

Wat wij bieden

SLZ zorgt natuurlijk voor ondersteuning en begeleiding. Je kunt gratis deelnemen aan cursussen, excursies of workshops. Uiteraard worden materialen of hulpmiddelen ter beschikking gesteld door SLZ. We hebben een onkostenvergoeding en jullie zijn goed verzekerd. Alle vrijwilligers krijgen ons kwartaalblad. Naast alle leerzame aspecten is het vooral ook gezellig en gezond.

Solliciteren

Je werkt samen met andere vrijwilligers en medewerkers van SLZ. Uiteraard op veilige afstand volgens de richtlijnen van het RIVM.

Stuur je sollicitatie naar: info@landschapsbeheerzeeland.nl.

Vragen?

Naomi Oostinga
0628442331
naomi.oostinga@landschapsbeheerzeeland.nl

Meer vacatures

Kijk voor meer vacatures voor groen vrijwilligerswerk op www.natuurwerkzeeland.nl