Voorman landschapsbeheer (m/v - 24 uur)

Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) zet zich in voor het behoud van het karakteristieke Zeeuwse cultuurlandschap. SLZ is een uitvoerende organisatie op het gebied van natuur- en landschapsbeheer in het cultuurlandschap van Zeeland. Wij voeren met particulieren, agrariërs, overheden en bedrijven, tal van activiteiten en projecten uit, waarmee de kwaliteit van het landschap en de natuur wordt versterkt. Wij ondersteunen vrijwilligers en bewoners die zich willen inzetten voor het landschap. Landschapsbeheer Zeeland adviseert en biedt praktische ondersteuning aan eigenaren van waardevolle landschapselementen.

Stichting Landschapsbeheer Zeeland zoekt zo spoedig mogelijk een:

Voorman landschapsbeheer (m/v - 24 uur)

Wat ga je doen:
Je bent verantwoordelijk voor de directe aansturing van diverse vrijwilligersgroepen van SLZ, waaronder onze doordeweekse uitvoeringsploegen, (weekend) vrijwilligersgroepen en schoolklassen.

Daarnaast zorg je voor de voorbereiding, coördinatie, planning en begeleiding van de uit te voeren werkzaamheden door diverse groepen. Je geeft leiding aan de medewerkers en vrijwilligers landschapsbeheer in de uitvoeringsploeg (4-6 personen) en stuurt hen deels aan in de dagelijkse taakuitvoering. Bij diverse klussen zorg je voor de opstart en begeleiding ter plaatse, je werkt zelf soms mee en controleert de uitvoering. Je bent de schakel tussen kantoor en uitvoerende vrijwilligers en medewerkers. Je bent eindverantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de werkplaats, het gereedschap en materieel. Als mentor van een of meerdere regio’s van het Wandelnetwerk, ben je eerste aanspreekpersoon en zorg je voor ondersteuning van de vrijwilligers.

Wat vragen we van je:
Je hebt affiniteit met het landschapsbeheer, in het bijzonder met de praktische werkzaamheden in het landschap, het voorbereiden, uitvoeren en begeleiden daarvan. Daarnaast ben je vertrouwd met het aansturen van een uitvoeringsploeg en vrijwilligers. Je heb ervaring in het onderhoud, beheer en gebruik van motorisch gereedschap. Je functioneert op MBO+ niveau. Het gaat je goed af om het belang van landschapsbeheer uit te dragen.

Functie-eisen:

- afgeronde relevante MBO opleiding
- is in het bezit van een rijbewijs B
- certificaten kettingzagen en bosmaaien
- affiniteit met natuur- en landschapsbeheer
- kan goed met mensen omgaan
- ervaring met leidinggeven, bij voorkeur aan vrijwilligers
- ervaring met praktisch landschapsbeheer
- ervaring met onderhoud gereedschap en machines
- ervaring met Word, Excel, e.d.
- bij voorkeur wonend in Zeeland
- bereid om, wanneer nodig, buiten kantooruren te werken
- kan zelfstandig en in teamverband werken
- is initiatiefrijk en kan goed organiseren

knotwilgen

Werken voor SLZ betekent:
Werken in een kleine dynamische organisatie met gemotiveerde medewerkers. De cultuur van SLZ is informeel, open en gebaseerd op vertrouwen.
SLZ biedt een aanstelling voor een tijdelijk contact van 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris bedraagt maximaal € 2006,-(bij een aanstelling van 24 uur) per maand bruto (salarisschaal 5) conform de CAO Bos en Natuur. De standplaats is Goes.

Informatie en reactie:
Voor meer informatie omtrent de functie en procedure kun je contact opnemen met dhr. Pieter Voets, coördinator vrijwilligerswerk, of dhr. Joan van der Velden, directeur SLZ. Tel: 0113-230936.

Stuur vóór 22 februari 2019 een sollicitatie met korte motivatie en Curriculum Vitae naar sandra.dobbelaar@landschapsbeheerzeeland.nl met vermelding: vacature voorman. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 4 maart.

Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) zet zich in voor het behoud van het karakteristieke Zeeuwse cultuurlandschap. SLZ is een uitvoerende organisatie op het gebied van natuur- en landschapsbeheer in het cultuurlandschap van Zeeland. Wij voeren met particulieren, agrariërs, overheden en bedrijven, tal van activiteiten en projecten uit, waarmee de kwaliteit van het landschap en de natuur wordt versterkt. Wij ondersteunen vrijwilligers en bewoners die zich willen inzetten voor het landschap. Landschapsbeheer Zeeland adviseert en biedt praktische ondersteuning aan eigenaren van waardevolle landschapselementen. Meer informatie over onze werkzaamheden op: www.landschapsbeheerzeeland.nl.