Update Covid-19 protocol vrijwilligers

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet op 14 januari jl., heeft het Management Team van SLZ besloten om weer te gaan werken met een aangepast coronaprotocol voor onze vrijwilligers. Werken volgens dit protocol is verplicht. Lees onderstaande richtlijnen daarom goed door:
 

 1. SLZ volgt het protocol van het RIVM en het advies van het kabinet betreffende het coronavirus. Indien hierin wijzigingen optreden is de RIVM-richtlijn leidend https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws
 2. Heb je klachten (neusverkoudheid, niezen, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging) blijf dan thuis. Laat je zo snel mogelijk testen en houd de voorman op de hoogte.
 3. Voorafgaand aan de werkzaamheden is er telefonisch of via de mail contact met de desbetreffende voorman. De voorman geeft aan waar de vrijwilliger aan de slag kan.
 4. Werkzaamheden en risico’s zijn bekend bij de vrijwilliger.
 5. Het dragen van mondkapjes in dienstauto’s is verplicht als meerdere personen gelijktijdig in de dienstauto aanwezig zijn*.
 6. Houd 1.5 meter afstand en schud geen handen.
 7. Gebruik zo veel mogelijk ‘hetzelfde gereedschap’ of maak het schoon bij uitwisseling.
 8. Bij een gezamenlijke pauze binnenshuis, mogen op één dag maximaal 4 vrijwilligers ontvangen worden.
 9. Vrijwilligers hebben altijd de vrijheid de klus niet uit te voeren als ze twijfelen over hun eigen veiligheid- en gezondheidsrisico’s.
 10. Vrijwilligers zorgen zelf voor een versnapering en drinken.
 11. De vrijwilliger heeft een opgeladen privé mobiele telefoon mee.
 12. Bij moeilijkheden in het veld bel elkaar indien mogelijk. Kan dit niet bel dan de planner op zijn of haar 06-nummer.
 13. Bij twijfel altijd contact opnemen met SLZ.

*Er geldt een uitzondering voor de mondkapjesplicht voor mensen die vanwege een (zichtbare of onzichtbare) beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen op plekken waar dat verplicht is.