Pers uw eigen appels! Kom naar Heikant!

VANWEGE HET GERINGE AANBOD GAAT DEZE DAG NIET DOOR.

Stichting Landschapsbeheer Zeeland heeft de mobiele fruitpers van Frederic Lerouge uit Zevergem gevraagd om naar Zeeland te komen. Zij maken van uw eigen fruitoogst een natuurtroebel sap. Deze pers komt op vrijdag 12 oktober naar de kookstudio "De Drie Hoefijzers" te Heikant.

fruitpers

Van fruit naar sap

Particulieren krijgen hier de mogelijkheid om van de eigen appels sap te laten maken. Het fruit wordt gewassen, vermalen, geperst, kortstondig gepasteuriseerd op min 80°C en verpakt in 5 liter bag-in-box terwijl u wacht. Van 7 kilo fruit komt ongeveer 5 liter natuurtroebel sap, dat minstens 1 jaar houdbaar blijft in een gesloten verpakking, eens geopend kan het nog 2 maanden houdbaar blijven. Vanaf 75 kilo kunt u terecht. De vruchten mogen niet beschimmeld of rot zijn, maar gestoken of afgevallen vruchten zijn geen probleem. Zie voor kosten en meer informatie de website: www.appelperslerouge.be

Persen van hoogstamfruit tot heerlijk sap

Aanmelden verplicht

Wie er zeker bij wil zijn moet echter op voorhand inschrijven. Bel hiervoor naar de Mobiele Fruitpers, telefoonnummer 0032 475 26 24 80 of via e-mail: info@appelperslerouge.be

Let op:  Wil je je eigen hoogstamfruit laten persen dan kun je jezelf alleen maar aanmelden via de mobiele fruitpers. Op deze website kunt u overigens nog andere locaties en data vinden voor het persen van fruit.

Adres locatie

Kookstudio de Drie Hoefijzers, Julianastraat 98, 4566 AJ Heikant

Statiegeld

Lever uw gebruikte (nog goede) pakken in zodat ze herbruikt kunnen worden.

(Niet de plastic zakken). U bespaart hiermee papier, geld én het milieu.

pak sap