Opening Rolstoel- en rollatorvriendelijke wandelroutes in Reimerswaal

Op woensdag 11 januari 2023 zijn de Rolstoel- en Rollatorvriendelijke wandelroutes in de gemeente Reimerswaal officieel geopend door Coby Traas, bestuurder van Zorggroep Ter Weel en rolstoelbasketballer Joeri van Liere. Hierbij waren alle betrokkenen, zoals de samenwerkingspartners, sponsors, vrijwilligers, bewoners en overige geïnteresseerden aanwezig.

Klik hier om het filmpje van de openingshandeling te bekijken. 
Gemaakt door Streekomroep de Bevelanden

rolstoel routes

Geen verrassingen

Heerlijk wandelen is niet voor iedereen vanzelfsprekend en makkelijk te doen. Want als je in een rolstoel zit, afhankelijk bent van een rollator of een kinderwagen bij je hebt, kom je soms voor vervelende verrassingen te staan.

In de gemeente Reimerswaal is in december 2022 een prachtig wandelnetwerk geopend van in totaal 175 km. Op deze routes bevinden zich onder andere klaphekjes, een trekvlot en onverharde paden.

Gemeente Reimerswaal vindt het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om te bewegen, daarom heeft zij samen met Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Zorggroep Ter Weel en inwoners voor alle wandelommetjes een rolstoel- en rollatorvriendelijke route gemaakt.

scootmobiel

Toegankelijke routes

Bijzonder aan deze routes is, dat deze makkelijk zijn af te leggen met wielen. Het zijn allen routes met een zo glad mogelijke ondergrond, hierbij worden onverharde paden met los grind, gras en zand vermeden. Hetzelfde geldt voor obstakels zoals fietshekjes, schuine stoepen en smalle steegjes.

wandelpad

Bewegwijzering

De rolstoelroutes zijn te vinden in Yerseke, Waarde, Rilland, Oostdijk, Kruiningen, Krabbendijke en Hansweert. De routes zijn te herkennen aan speciale bordjes met een ‘rol’-icoontje.

rolstoel bordje

Flyers en Online

Van elke route zijn flyers gemaakt. Deze zijn verkrijgbaar bij de diverse locaties van Zorggroep Ter Weel en bij het Toeristisch Informatiepunt in Yerseke.

Daarnaast zijn de routes te downloaden op onze website, (klik hier) en via: www.reimerswaal.nl/wandelnetwerk

 

Rolstoelroute flyer

Picknicktafels

Als extra toevoeging wordt dit jaar op elke route een speciale rolstoel-picknick set geplaatst. Hiervan zijn twee verschillende varianten: een picknickset waar een rolstoel aan de kopse kant kan aanschuiven zonder tegen tafelpoten o.i.d. aan te zitten en een losse tafel met aan één zijde een bankje.

rolstoel picknick tafel

Informatieborden

In elk dorp staat een informatiebord met kaarten van het gehele wandelnetwerk Reimerswaal, het dorpsommetje en de dorpsrolstoelroute.

wandel bord kruiningen

Wandelgroepen

De rolstoelroutes worden gedeeld met bestaande wandelgroepen in de gemeente Reimerswaal en zodra de lente begint, start Zorggroep Ter Weel met extra wandelgroepen, bestaande uit cliënten van Ter Weel en inwoners van de gemeente. Door samen te wandelen, willen ze ontmoeting stimuleren en eenzaamheid tegengaan. Iedereen is welkom om mee te wandelen!

rolstoel

Samenwerking en mogelijk gemaakt door

De Rolstoel- en Rollatorvriendelijke wandelroutes in de gemeente Reimerswaal zijn mogelijk gemaakt door Gemeente Reimerswaal, Geopark Schelde Delta/Provincie Zeeland, Zorggroep Ter Weel, VSB fonds, De Versterking, ANWB en Stichting Landschapsbeheer Zeeland.

Mogelijk gemaakt door:

logo anwb VSB fonds logo de versterking ter weel Gemeente Reimerswaal Geopark Aspiring ""
rolstoel routes rolstoel rolstoel rolstoel rolstoel rolstoel rolstoel