Opening Kinder Beweeg en Beleef Route in Stavenisse

Op woensdag 13 april om 14.00 uur opent Wethouder Van Leeuwen de Kinder Beweeg en Beleef Route in Stavenisse, samen met kinderen, natuurouders, Jij op Tholen en Stichting Landschapsbeheer Zeeland. Iedereen is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn!

Kinder Beweeg en Beleef Route

Van speelplek naar speelplek

In opdracht van de gemeente Tholen heeft Stichting Landschapsbeheer Zeeland, samen met een groep kinderen, Jij op Tholen en de natuurouders van Stavenisse, een wandelroute van ± 2 kilometer uitgestippeld waarbij de reeds aanwezige speellocaties, welke zich op diverse plekken bevinden in het dorp, aan elkaar worden ‘verbonden’, zodat er een route ontstaat die kinderen spelend/bewegend/ontdekkend kunnen bewandelen van speelplek naar speelplek.

Kinder Beweeg en Beleef Route

Voetstappen en Berenpoten

De gehele route is gemarkeerd met voetstappen/berenpoten op diverse locaties in de bestrating/stoeptegels. Deze route past bij de uitgangspunten van het speelruimtebeleid van de gemeente Tholen waarbij zij een speelvriendelijke woonomgeving willen creëren.

berenpoten

Programma

Na de opening om 14.00 uur wandelen we een gedeelte van de route waarbij Jij op Tholen onderweg de mogelijkheden aangeeft voor beweegspelletjes en vertellen de natuurouders welke bijen in het bijenhotel zullen gaan vertoeven. Een gedeelte van de wandeling gaat over het, door kinderen gesnoeide, onverharde pad door de dorpsbosjes (trek bij nat weer je laarzen aan).

Iedereen is van harte welkom om mee te wandelen!

 

Prikkeling zintuigen

Op deze wandelroute bieden we kinderen tússen de speellocaties andere verleidingen aan en worden ze gestimuleerd tot bewegen, vaker buiten spelen of sporten. Maar ook andere zintuigen worden geprikkeld. Springen, Ruiken, Proeven, Voelen, Kijken, Horen, Leren, Balanceren, Bewegen. Allemaal termen die op deze route van toepassing zijn.

bijenhotel

Speel- en ontdekelementen

Om hierop in te spelen zijn langs de route een aantal leuke (natuurlijke) speel- en ontdekelementen aangebracht, zoals een bijenhotel in het grasveldje bij De Schalm, een wilgenhut in de grasstrook langs de watergang, balanceerstammen op het grasveldje bij de wipkippen bij het Hertenkamp en halfstam fruitboompjes in de groenstrook voor de speeltuin.

 

wilgenhut

Route

De route heeft ook nog een verlenging van zo’n 2,5 kilometer onverharde pad door weiland en de twee dorpsbosjes. Hier hebben de kinderen en natuurouders doorgangen en slingerpaadjes gemaakt.

Op het informatiebordje wat binnenkort geplaatst wordt bij de balanceerstammen bij het Hertenkamp, kan je zien hoe de route loopt. Maar het is natuurlijk veel leuker om zelf te speuren naar de voetstappen en berenpoten!

Kinder Beweeg en Beleef Route

Mogelijk gemaakt door

logo gemeente tholen logo jij op tholen logo