Noten persen tot notenolie

Op verzoek van velen willen we ieder dit dat wil op weg helpen met een manier van verwerking van walnoten en hazelnoten. Hoogstamboomgaarden met walnoten zijn natuurlijk mooie landschapselementen. Walnoten en hazelnoten zijn voor veel dieren een extraatje. Erg leuk als de noten dan ook door mensen zelf nuttig gebruikt kunnen worden.

walnoot

Handje helpen

Vanuit de Stichting Landschapsbeheer Zeeland willen we ieder die dat wil een handje helpen en dit jaar uitproberen of het lukt om jullie walnoten of hazelnoten te  verzamelen en deze in België te laten persen tot olie. Noten kunnen geperst worden door Lerouge uit Zevergem, die bij velen van u bekend is omdat hij voor SLZ een paar keer per jaar langskomt met de mobiele fruitpers om uw hoogstamfruit te persen.

walnoot

Wat is nodig om noten te laten persen?

Gebruik dan gekraakte of gepelde noten en zorg dat ze goed gedroogd zijn. Doe ze vooral in een vochtvrij zakje of andere verpakking, waar uw naam en (zo mogelijk het gewicht)  opstaat. De noten worden ook nog ter plaatse gewogen. Het ook ook met ongepelde noten, indien ze goed zijn gedroogd.

Meer voorwaarden voor het noten persen zijn te vinden op: https://www.appelperslerouge.be/noten-persen/

Walnoot

Locatie, datum en tijd

Wie noten wil laten persen door Frederic Lerouge kan zijn of haar noten brengen op zaterdag 25 januari tussen 9.30 u en 11.30 u.

Het adres is:

De Drie Hoefijzers, Julianastraat 98 4566 AJ, te Heikant

Contactpersoon: Karel Martinet.

LET OP: Er is zaterdag helaas een opgebroken straat. Het erf is nog bereikbaar met de auto, maar alleen komende vanaf de Koewachtse Emmabaan!

hazelnoot