Natuurwerkdag

In november is het mogelijk om iets terug te doen voor de natuur bij jou in de buurt tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november 2021 kan je in het hele land meehelpen met wilgen knotten, bollen planten, insectenhotels bouwen, bomen planten en heel veel andere activiteiten. Ook in Zeeland kan je aan de slag met leuke natuurklussen. Houd www.natuurwerkdag.nl in de gaten voor meer informatie.  

Natuurwerkdag Zeeland

Samen voor biodiversiteit 

De hulp van deelnemers is hard nodig, want het gaat niet goed met de biodiversiteit in ons land. Sinds 1900 is er nog maar 15% over van de plant- en diersoorten die van oorsprong in Nederland voorkwamen (bron: voor de weg van morgen). Alle klussen zijn er dan ook op gericht om natuur te onderhouden en herstellen, wat bijdraagt aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. Ook vindt de organisatie van de Natuurwerkdag het belangrijk om mensen te bereiken die graag een keer kennis willen maken met natuurwerk, en deze stap nog niet hebben kunnen óf durven maken. De organisatie roept dan ook op om iemand uit jouw omgeving mee te nemen naar de Natuurwerkdag. Iedereen kan zich aanmelden! 

Doe mee!

Ga je ook graag samen met buren, vrienden of familie een dag buiten aan de slag om zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie en meld je alvast aan voor de nieuwsbrief.  Zelf een klus aanmelden kan natuurlijk ook. Uiteraard houden we de ontwikkelingen rondom het coronavirus in de gaten en wordt de Natuurwerkdag coronaproof georganiseerd.

Organisatie

De Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties en de Provinciale Landschappen van LandschappenNL. De Natuurwerkdag wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, met medewerking van Scouting Nederland, A Rocha, IVN Natuureducatie en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

Delta Energie als groene partner

Met wind, water en zon wordt niet alleen het Zeeuwse landschap gevormd, ook de groene stroom van DELTA wordt hiermee opgewekt. DELTA Energie helpt daarom graag mee om samen met de Zeeuwse Natuur te laten zien hoe uniek én belangrijk de natuur in Zeeland is.

Eén van van de projecten die door DELTA Energie wordt ondersteund is de Natuurwerkdag. Lees hier meer over de overige projecten en de samenwerking.

Natuurwerkdag

Delta Energie logo Nationale postcode loterij Zeeuwse natuur logo logo-NWD-kleur Landschappen NL