Natuurwerkdag

Het eerste weekend van november is altijd landelijke Natuurwerkdag.
Je kunt dan iets terugdoen voor de natuur bij jou in de buurt.

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november 2021 kan je op 32 locaties in Zeeland meehelpen met wilgen knotten, insectenhotels bouwen, bomen planten en heel veel andere activiteiten.

Kijk voor alle locaties op www.natuurwerkdag.nl en meld je aan! 

natuurwerkdag

Samen voor biodiversiteit 

De hulp van deelnemers is hard nodig, want het gaat niet goed met de biodiversiteit in ons land.
Sinds 1900 is er nog maar 15% over van de plant- en diersoorten die van oorsprong in Nederland voorkwamen (bron: voor de weg van morgen).
Alle klussen zijn er dan ook op gericht om natuur te onderhouden en herstellen, wat bijdraagt aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren.

Ook vindt de organisatie van de Natuurwerkdag het belangrijk om mensen te bereiken die graag een keer kennis willen maken met natuurwerk, en deze stap nog niet hebben kunnen óf durven maken. De organisatie roept dan ook op om iemand uit jouw omgeving mee te nemen naar de Natuurwerkdag.

Iedereen kan zich aanmelden! 

Doe mee!

Ga je ook graag samen met buren, vrienden of familie een dag buiten aan de slag om zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie en meld je aan!

Uiteraard houden we de ontwikkelingen rondom het coronavirus in de gaten en wordt de Natuurwerkdag volgens de RIVM maatregelen georganiseerd.

Organisatie

De Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties en de Provinciale Landschappen van LandschappenNL.

De Natuurwerkdag wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, met medewerking van Scouting Nederland, A Rocha, IVN Natuureducatie en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

De Natuurklusdag voor het scholenprogramma is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Prins Bernhard Cultuurfonds, Dinamo Fonds en Stichting De Versterking.

Doe je ook mee?

natuurwerkdag

De Natuurwerkdag wordt mogelijk gemaakt door:

Delta Energie logo Nationale postcode loterij Zeeuwse natuur logo logo-NWD-kleur Landschappen NL
Natuurwerkdag Zeeland natuurwerkdag natuurwerkdag natuurwerkdag natuurwerkdag natuurwerkdag