Ideeën gezocht voor nieuw wandelnetwerk

Afgelopen jaren is bijna heel Zeeland van een wandelnetwerk voorzien door SLZ maar in de gemeente Reimerswaal ontbrak nog een wandelnetwerk. Door in Reimerswaal ook een netwerk aan te leggen, is Zeeland compleet. De kernen Yerseke, Oostdijk, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde en Rilland worden van mooie wandelroutes voorzien en deze zullen uiteraard ook aansluiten op elkaar en op het bestaande wandelnetwerk zodat de lange-afstandswandelaars hun kilometers kunnen maken! 

Ideeën en hulp nodig

SLZ is op zoek naar mensen die mee willen denken met de routestructuur en later ook mee willen helpen met de aanleg en onderhoud. Bewoners kennen de omgeving het beste en kunnen zo ook adviseren over de mooiste plekjes en interessante bezienswaardigheden. Dat maakt een wandelpad aantrekkelijk om te bewandelen.

Startbijeenkomst

Op woensdag 27 januari is er een digitale startbijeenkomst. De avond begint om 18.30 uur en duurt tot 20.00 uur. SLZ vertelt u dan hoe dit project in elkaar steekt en welke bijdrage u zou kunnen leveren. Dat kan variëren van het meedenken over mooie routes bij u in de buurt tot aan het daadwerkelijk aanleggen (ter zijner tijd) van het netwerk als vrijwilliger. Deze avond is vrijblijvend en voor iedereen die geïnteresseerd is.

Datum: Woensdag 27 januari 2021
Tijd: 18.30 – 20.00 uur
Informatie: SLZ, Caroline Geluk, 0113-230936 / 0634360977

Een paar dagen vooraf ontvangt u per mail een link waarmee u toegang krijgt tot de digitale bijeenkomst via het programma Zoom.

Interesse?

Meld u voor woensdag 20 januari aan via info@landschapsbeheerzeeland.nl. Vermeld hierbij ook uw e-mailadres zodat wij de link voor de digitale bijeenkomst kunnen toesturen. 

Economische impuls

Een wandelnetwerk biedt mogelijkheden om het gebied voor bewoners én toeristen te ontsluiten. Het geeft een impuls aan de gezondheid en recreatiebehoefte van bewoners en toeristen. Via het wandelnetwerk kan het landschappelijke en cultuurhistorische verhaal van het onderhavige gebied vorm krijgen en inzichtelijk worden gemaakt. Realisatie van het wandelnetwerk kan ook een economische impuls aan het gebied geven. Voor (mini)campings, boerderijwinkels, theetuinen, boomgaardterrassen enz. zijn wandelvoorzieningen in de directe omgeving immers van bijzondere waarde.

Samenwerking

Dit project wordt gesteund door de gemeente Reimerswaal, Provincie Zeeland via het Plattelands Ontwikkeling Programma (POP3) en Leader van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.