Hoogstamfruitbomen cursus - Walcheren

Heeft u hoogstamfruitbomen staan en wilt u weten hoe u deze kunt snoeien? Of wilt u graag meer weten over hoogstambomen in het algemeen? Kom dan naar de cursus Hoogstamfruit snoeien op 8, 15 en zaterdag 19 oktober van Stichting Landschapsbeheer Zeeland. Deze uitgebreide cursus is bedoeld voor beginnende snoeiers die zelf hun boom willen leren snoeien. Ook mensen zonder eigen (hoog)fruitbomen kunnen meedoen en voorkennis is niet nodig.

snoeien met cursisten

Inhoud snoeicursus

appeltje aangegeten door vogels

Het is niet zo super moeilijk.Toch is het snoeien van een hoogstam heel anders dan een fruitboom in de boomgaard bij de fruitkweker. Hoogstamfruitbomen vragen om een andere manier van snoeien. Voor je boven in die boom gaat knippen, moet je weten wat je gaat doen.
Hoogstambomen zijn waardevolle landschapselementen die wij zo lang mogelijk in stand willen houden.
Tijdens de theorieavonden wordt ingegaan op de principes voor snoei van hoogstamfruitbomen, snoei-inzichten, technieken, biologie en belangrijkste ziekten van hoogstammen. Tijdens de praktijkdag gaat we zelf aan de slag om het geleerde toe te passen. De nadruk zal vooral liggen op het vormgeven en onderhouden van hoogstamfruitbomen en het oplossen van veel voorkomende problemen.

Tijden en locatie

  • Dinsdag 8 oktober      19.00 - 21.30u    Theorieavond 1 - De Zandput, Zandput 5 , 4353 BA Serooskerke
  • Dinsdag 15 oktober    19.00 - 21.30u    Theorieavond 2 - De Zandput, Zandput 5 , 4353 BA Serooskerke
  • Zaterdag 19 oktober     09.30 - 15.00u    Praktijk dag – locatie(s) n.t.b. op Walcheren

Heeft u interesse om mee te doen?
Meldt u dan aan. Stuur een e-mail naar ons of bel met SLZ
(0113-23 09 36) voor meer informatie.  
Doe dit a.u.b. vóór 1 oktober 2019.  

snoeien