Help mee bij de aanleg van Wandelnetwerk Reimerswaal

Op dinsdag 19 april van 19.00-21.00 uur organiseren wij een bijeenkomst voor vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in het Wandelnetwerk Reimerswaal. Deze bijeenkomst vindt plaats in Dorpscentrum MeerWaarde, Mauritsstraat 4, 4414 AK Waarde. Iedereen die interesse heeft is welkom. Graag aanmelden via info@landschapsbeheerzeeland.nl.

De Zeeuwse Wandelroute 2021

175 kilometer wandelnetwerk!

Rondom de dorpen Yerseke, Kruiningen, Waarde, Krabbendijke, Oostdijk en Rilland zijn door dorpsbewoners leuke ommetjes bedacht die via langere routes aan elkaar gekoppeld zijn zodat er een wandelnetwerk is ontstaan. Als resultaat is het wandelnetwerk Reimerswaal nu 175 kilometer lang over bestaande wegen maar ook over onverharde dijken en boerenlandpaden.
Hansweert is bij het tot stand komen van Wandelnetwerk Hart van Zeeland in Zuid Beveland, al voorzien van bewegwijzerde wandelroutes en heeft sinds 2012 zijn eigen Parlevinkerspad. Uiteraard zijn al deze wandelroutes aan elkaar gekoppeld.

Logo Wandelnetwerk Zeeland

Aanlegvrijwilligers

Eind 2022 moeten deze routes bewegwijzerd zijn. In mei start SLZ samen met vrijwilligers met de aanleg. Dit doen ze elke woensdag. Ze zoeken hiervoor nog vrijwilligers die mee willen helpen. Denk hierbij aan het plaatsen van de knooppuntpalen, het plakken van de bewegwijzeringsbordjes, het maken van overstapjes, het aanbrengen van ‘honden verboden’ bordjes etc. SLZ zorgt natuurlijk voor ondersteuning, begeleiding en materialen.

arthur Wandelnetwerk

Controle- en herstel vrijwilligers

Als het wandelnetwerk er eenmaal ligt, is het belangrijk dat er regelmatig gecontroleerd wordt of de bordjes nog heel zijn, de palen recht, de paden toegankelijk etc. Het is de bedoeling dat vrijwilligers een bepaald traject 3 à 4 keer per jaar lopen en checken of alles nog klopt.

Uiteraard kan men zelf een voorkeur aangeven voor een bepaalde route. Als er iets kapot is, zijn er vrijwilligers die dit herstellen. Dit zijn kleine reparaties die uitgevoerd moeten worden. Denk hierbij aan het terugplaatsen van een bewegwijzeringsbordje, het vasttimmeren van een overstapje, takken wegknippen die over het pad hangen, herstellen van een raster etc. Ook hiervoor kan men zich alvast aanmelden, al zullen die werkzaamheden pas in 2023 van start gaan.

 

honden bordjes

Interesse?

Lijkt het u leuk om gezellig met een groepje mensen lekker buiten in uw eigen omgeving te werken aan het Wandelnetwerk Reimerswaal? Kom dan naar de bijeenkomst op dinsdag 19 april aanstaande. Er wordt dan precies uitgelegd wat de bedoeling is en wat u kunt verwachten. U kunt zich aanmelden via info@landschapsbeheerzeeland.nl

wandel event

Mogelijk gemaakt door:

Dit project wordt gesteund door de gemeente Reimerswaal, Provincie Zeeland via het Plattelands Ontwikkeling Programma (POP3), Leader van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en de Nationale Postcode Loterij.

Samenwerking

Gemeente Reimerswaal logo Logo POP Logo Leader "" ""