Groene Zeeuwse schoolpleinen

Op woensdag 14 april was de Kick-off van de Groene Revolutie 2021 waar ook de winnende scholen van dit jaar bekend werden gemaakt. Twintig scholen hadden zich voor de subsidie om hun schoolplein te vergroenen aangemeld. Uiteindelijk mogen zeven scholen aan de slag met de aanleg van een groen schoolplein. De verliezende scholen kregen allemaal vier bomen geschonken. 

De scholen die dit jaar aan de slag gaan zijn:

  1. ABS Middelburg
  2. Leeuwerik Borsele
  3. Schuttevaer Hansweert
  4. Tweemaster Goes
  5. Eben Haezer Tholen
  6. SBO De Veste Tholen
  7. Moerschans Hulst
logo groene schoolpleinen

Haal streekeigen natuur dichterbij

SLZ helpt de scholen graag om op een streekeigen, biodiverse en vooral duurzame manier het schoolplein te vergroenen. Streekeigen bomen, struiken en planten zorgen namelijk niet alleen voor herkenbaarheid, ook zijn ze goed bestand tegen ziekten en zijn ze aangepast aan de grillen van ons klimaat en de Zeeuwse bodem. Door het gebruik van streekeigen soorten maak je bovendien de leefomgeving van allerlei dieren groter. Een groen schoolplein biedt voedsel en een extra plek voor o.a. bijen, vogels, egels en vlinders. Lees hier meer over wat wij voor scholen kunnen doen. 

Atalanta

Tien tips om het schoolplein te vergroenen

Ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is en hoe je de Zeeuwse natuur een (t)huis kunt geven op het schoolplein? In onze factsheet geven we tien tips. 

Factsheet 

schoolplein

De Groene Revolutie

Om scholen tegemoet te komen in hun transformatie, biedt IVN Natuureducatie met steun van Provincie Zeeland een subsidie aan. Op groenerevolutiezeeland.nl vind je meer informatie over de subsidieregeling. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door IVN NatuureducatieGGD ZeelandJantje BetonSportZeeland, SLZ, NME-centra in Zeeland, SpringzaadJong Leren Eten, Plan BoomHogeschool Zeeland en Provincie Zeeland. Bekijk dit filmpje waarin de partners zich voorstellen.