Groene schoolpleinen

De subsidieregeling Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen is geopend! 

Er is in 2021 budget beschikbaar voor het vergroenen van acht schoolpleinen in Zeeland. De subsidie biedt scholen een steuntje in de rug om hun groene schoolplein te realiseren. Scholen kunnen tot 5 april 2021 hun aanvraag indienen. 

Informatie & aanmelden

Groene Revolutie 2021

Zeeuwse natuur op het schoolplein

SLZ helpt graag mee om op een streekeigen, biodiverse en vooral duurzame manier het schoolplein te vergroenen. Streekeigen bomen, struiken en planten zorgen namelijk niet alleen voor herkenbaarheid, ook zijn ze goed bestand tegen ziekten en zijn ze aangepast aan de grillen van ons klimaat en de Zeeuwse bodem. Door het gebruik van streekeigen soorten maak je bovendien de leefomgeving van allerlei dieren groter. Een groen schoolplein biedt voedsel en een extra plek voor o.a. bijen, vogels, egels en vlinders. Ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is en hoe je de Zeeuwse natuur een (t)huis kunt geven op het schoolplein? In onze factsheet geven we tien tips. 

Samenwerking

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door IVN NatuureducatieGGD ZeelandJantje BetonSportZeeland, SLZ, NME-centra in Zeeland, SpringzaadJong Leren Eten, Plan BoomHogeschool Zeeland en Provincie Zeeland