Fruit persen in Terneuzen

Op zaterdag 9 oktober 2021 staat de mobiele fruitpers van  Frédéric Lerouge uit Zevergem op het terrein van Dagbesteding Equi Kraaghoeve in Terneuzen. Je kunt bij hen van je eigen fruitoogst een natuurtroebel sap laten maken.

Fruitkisten foto SD

Zo gaat het in zijn werk

Het fruit wordt gewassen, vermalen, geperst, kortstondig gepasteuriseerd op min 80°C en verpakt in bag-in-box terwijl je wacht. Het proces duurt ongeveer 20 minuten voor 100kg. Van 7 à 10 kg fruit (afhankelijk van de rijpheid en het soort fruit) komt ongeveer 5 liter natuurtroebel sap, dat minstens 1 jaar houdbaar blijft in een gesloten verpakking, eens geopend kan het nog 2 maanden houdbaar blijven. De vruchten mogen niet beschimmeld of rot zijn, maar gestoken of afgevallen vruchten zijn geen probleem, als ze maar binnen de week geperst worden. De appels en peren mogen niet te zacht of te melig zijn, hoe harder het fruit, hoe hoger het rendement sap en hoe helderder het sap. De appelen zijn bv. rijp als de pitjes donkerbruin zijn van kleur. 

Aanmelden verplicht

Aanmelden voor het persen van fruit kan alleen via www.appelperslerouge.be of tel 0475/26 24 80

Op hun website kun je overigens nog andere locaties en data vinden voor het persen van fruit.

Locatie

Dagbesteding Equi Kraaghoeve
Kraagdijk 4
4538 PN in Terneuzen

Kosten

Kijk voor alle mogelijkheden en bijbehorende prijzen op de website van Appelpers Lerouge: www.appelperslerouge.be/fruit-persen