Februari verplant acties zaailingen van MeerBomen.nu

Kom in actie voor klimaat en biodiversiteit

Meer Bomen Nu slaat de handen ineen om ieder plantseizoen honderdduizenden bomen te planten in Nederland. Dit doen we omdat wij geloven dat bomen planten dé oplossing is om klimaatverandering tegen te houden, de biodiversiteit te herstellen en een handelingsperspectief te bieden aan iedereen met klimaatzorgen. Zo laten we de wereld mooier achter voor de volgende generaties. Dit doen we samen met duizenden betrokken en enthousiaste vrijwilligers in heel Nederland.

Kom jij ook in actie voor klimaat en biodiversiteit?

De komende weken zijn er verschillende evenementen van Meer Bomen Nu gepland in heel Zeeland, zoals in Den Inkel in Kruiningen, Westkapelle, Colijnsplaat, Noordwelle, Bunkerbos IJzendijke en Braakmanbossen. Kijk voor de agenda op Zeeland - MeerBomenNu

Op zaterdag 4 februari a.s. is er een (landelijke) politieke verplantdag in het Nollebos in Vlissingen
Frans Timmermans, die zich in de EU hard maakt voor biodiversiteitsherstel en het planten van miljarden extra bomen in Europa, heeft zich verbonden aan deze landelijke verplantactie van Meer Bomen Nu. Hij zal in Brabant helpen met boompjes verplanten en tegelijk vindt in iedere provincie ook een oogstevenement plaats.
In Zeeland gaan we jonge boompjes oogsten in het Nollebos in Vlissingen, met Sebastiaan Roggeveen van de gemeente Vlissingen als oogstbegeleider. We gaan diverse soorten oogsten, zoals esdoorn, es, iep, liguster, vlier, meidoorn en abeel.

Voor deze grote verhuizing zijn enthousiaste vergroeners nodig die de handen uit de mouwen willen steken. Op oogstlocaties verzamelen we de kansarme boompjes die het niet gaan redden voor een tweede kans.

Over Meer Bomen Nu
Meer Bomen Nu redt boompjes van de versnipperaar. Iedere boom maakt jaarlijks honderden zaailingen. De meeste ervan overleven het niet. Door deze voorzichtig uit te scheppen, trekken of stekken krijgen we een bron van (gratis) ecologisch verantwoord, en veelal inheems, plantgoed. Boeren die willen verduurzamen hebben dankzij Meer Bomen Nu een toegankelijke en gratis toevoer van bomen en struiken voor heggen, hagen, en windsingels. Voedselbos initiatieven krijgen de wind in de rug door gratis bomen en struiken uit de natuur. En ook burgers halen de tegels uit de tuin voor een gratis boom of struik. Sinds 2020 gaf Meer Bomen Nu al 1 miljoen zaailingen en stekjes weg van wel 100 verschillende soorten bomen en struiken.
 

zaailing