Excursie dorpsboomgaarden Walcheren

Hoogstamfruitbomen zijn karakteristieke elementen in het landschap van Zeeland. Vroeger waren er vele kleine hoogstamboomgaarden bij boerderijen en rond dorpen. Stichting Landschapsbeheer Zeeland is al jaren actief bij aanleg, beheer en onderhoud en in ieder Zeeuws dorp willen we samen met bewoners een toegankelijke boomgaard maken, met medewerking van overheden, terreineigenaren.

Op zaterdag 7 juli gaat een enthousiaste buurtbewoner én ervaren hoogstamfruitsnoeier een rondleiding geven bij een oude opgeknapte hoogstamboomgaard in Nieuw- en Sint Joosland. Hier zijn vele verschillende bomen te bewonderen waaronder een zeer oude moerbei. Hierna zullen we naar een hoogstamboomgaard gaan in Middelburg die enkele jaren gelden is aangelegd. Buurtbewoners hebben hier, samen met de gemeente, een prachtige boomgaard gerealiseerd en voeren samen het onderhoud uit.

Wie mee wil doen aan de excursie kan zich aanmelden via Stichting Landschapsbeheer Zeeland via 0113 230936 of info@landschapsbeheerzeeland.nl. Deelname is gratis.  
We starten om 09.30 uur en de excursie zal tot ongeveer 11.00 uur duren.
De plaats van verzamelen ontvangt u na aanmelding.

sterappeltjes

Ik wil meedoen met dit project
Terug naar overzicht