Erfgoeddag in het Landschap

Op zaterdag 29 september 2018 organiseren wij samen met het Zeeuwse Landschap en SCEZ de jaarlijkse Erfgoeddag in het Landschap rondom het Bezoekerscentrum Saeftinghe in Zeeuws Vlaanderen. Van 13.00 tot 16.30 is er van alles te doen en te beleven voor de hele familie.

Het programma is nog niet helemaal definitief, maar er zijn al een aantal aantrekkelijke activiteiten in beeld waarbij kijken en het daadwerkelijke beleven  voorop staan. Onderwerpen zijn o.v.b.;

  • Dé Ruige Dwergvleermuis - Waarom is hij in Saeftinghe?
  • Verdronken kastelen en dorpen  - Wie woonde hier vroeger?
  • Overleven in het zout - Op pad met de gids
  • Zoemers op het schor - Het bijzondere leven van bijen op het schor.

Daarnaast zijn er nog enkele excursie, kraampjes, oude fruitrassen tentoonstelling met determinatie deskundigen, zoutzieders en nog meer.
Zodra het programma definitief is wordt dit bekend gemaakt op deze website.

Kijk ook eens op www.erfgoeddagzeeland.nl

Erfgoeddag

Locatie

Bezoekerscentrum Saeftinghe
Emmaweg 4
4568 PW Nieuw Namen
Ga voor de voorpret alvast naar de speciale website van dit 36 km² grote oerlandschap www.saeftinghe.eu.

bezoekerscentrum saeftinghe

Organisatie

Sinds 2014 organiseren Stichting Het Zeeuwse Landschap (HZL), Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ) en Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ)  jaarlijks de Erfgoeddag in het landschap. De drie organisaties willen met de Erfgoeddag laten zien wat ze doen en hoe ze samenwerken. Daarnaast willen ze een leuke dag aanbieden waar publiek landschap, erfgoed én natuur kan ontdekken en actief beleven.

Samenwerking

logo SLZ Logo HZL logo SCEZ