Doe mee aan de Zeeuwse Wandelroute!

Gedeputeerde Anita Pijpelink wandelt op zaterdag 22 mei 2021 mee met de Zeeuwse Wandelroute van SLZ. Houd je zelf net zo van wandelen en van de Zeeuwse natuur? Schrijf je in en wandel mee op 22 mei!

De Zeeuwse Wandelroute 

De Zeeuwse Wandelroute is 1 lange route door élke regio van Zeeland, over het wandelnetwerk, die in 100 stukken is opgeknipt. De stukken variëren van zo'n 3 tot 10 kilometer. Je kunt je inschrijven voor een stuk van de route. Met alle deelnemers wandelen we dan samen op 1 dag door heel Zeeland! 

100 routes

De 100 routes zijn allemaal anders en lopen via dijken, dorpen, polders en langs de kust. Door mee te doen aan de wandeltocht ontdek je meer van het bijzondere landschap in Zeeland en help je mee om aandacht te vragen voor het Zeeuwse wandelnetwerk. Omdat de startpunten zich midden in de bestaande wandelroutes bevinden, loop je bovendien eens over een ander pad dan je gewend bent. Vergeet dan ook niet om af en toe even pauze te nemen en te genieten van de omgeving. Je afval neem je natuurlijk mee want niet alleen is het op 22 mei de dag van de Zeeuwse Wandelroute het is ook de Dag van de Biodiversiteit! Een goed moment om nog eens extra stil te staan bij alles wat groeit en bloeit in de Zeeuwse natuur.

Meld je aan

Per stuk route is er één persoon of een groepje (max. aantal afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen) die dat stuk wandelt. Aanmelden voor één van de vrije routes kan nog tot uiterlijk maandag 20 mei. 

 

Informatie & aanmelden 

 

Wandelen en gezondheid 

Om inspiratie op te doen kunnen deelnemers op dinsdag 18 mei van 12.00 tot 12.45 uur een gratis webinar volgen van IVN Natuureducatie over de positieve effecten van wandelen in de natuur op het welzijn en de fysieke gezondheid. Van 15.30 tot 16.45 uur kun je aansluiten bij een gratis webinar van SportZeeland over de mogelijkheden om, op een verantwoorde wijze, de conditie te verbeteren met wandelen en meer informatie over De Zeeuwse Leefstijlroute en Elke Stap Telt. Klik hier voor meer informatie over de webinars

Wandelnetwerk Zeeland

Zeeuwse natuur logo Logo Wandelnetwerk Zeeland Logo Provincie Zeeland logo slz