Digitale kennisbijeenkomst voedselbossen

Je ziet ze steeds vaker, kleine of grotere voedselbossen met een grote verscheidenheid aan eetbare soorten. Ook in Zeeland zijn er steeds meer mensen die een voedselbos willen aanleggen om op duurzame wijze voedsel te produceren of om op educatieve wijze kennis te maken met de natuur. Maar hoe ga je eraan beginnen? Zijn er wetten en regels? Welke soorten kan je kiezen? Etc.
SLZ organiseert op woensdag 30 juni 2021 van 18.30 – 19.30 uur een gratis digitale kennisbijeenkomst rondom het thema Zeeuwse voedselbossen. 

Meld je aan 

Tijdens deze bijeenkomst sluit de Provincie Zeeland aan om meer te vertellen over de kansen en kaders voor de aanleg van voedselbossen in onze provincie. Daarnaast vertelt SLZ over verschillende vormen van voedselbossen, de voor- en nadelen en geven ze tips voor de ontwikkeling en het beheer. Stichting Platform Voedselbossen deelt hun praktijkervaringen vanuit de permacultuur. Met de verkregen informatie en kennis kan je zelf keuzes maken bij de ontwikkeling en het beheer van een voedselbos. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via: www.voedselboszeeland.nl of rechtstreeks via Voedselbossen in Zeeland (royalcast.com).

Lees op deze pagina meer over onze werkzaamheden en de verschillende typen Zeeuwse voedselbossen. 

Golvende bosrand met Gelderse roos