Cursus zaag- en veltechniek

Makkelijker en veiliger werken

Op donderdag 24 februari 2022 organiseert Stichting Landschapsbeheer Zeeland een cursus zaag- en veltechniek. Tijdens deze cursus worden er technieken aangeleerd om makkelijker én veiliger te werken met handgereedschappen bij het knotten van wilgen, het dunnen van een bosje of het beheer van hakhout.

Inhoud
De cursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Tijdens het theoriegedeelte worden, aan de hand van een presentatie, de voorkomende technieken uitgelegd. Tijdens het praktijkgedeelte krijgen deelnemers de kans om deze kennis in praktijk te brengen door het knotten van wilgen of het omzagen van bomen.

Doelgroep
De cursus is bedoeld voor landschapsonderhoud-vrijwilligers. Vrijwilligers die de cursus nog niet gevolgd hebben, krijgen voorrang. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden.

Locatie en tijd
In de ochtend vindt het theoriegedeelte plaats. Het praktijkgedeelte volgt in de middag. De cursus vindt plaats in de omgeving van Goes. De exacte locatie wordt na aanmelding bekendgemaakt. 

Vanaf 9.00 u is het inlooptijd. De cursus zelf begint om 9.30 u en eindigt omstreeks 16.00 u.

Wil je deelnemen?
Meld je dan vóór 14 februari aan via info@landschapsbeheerzeeland.nl of bel met 0113-23 09 36. Meld ook of je de cursus nog niet eerder gevolgd hebt.

Zelf meenemen:
* Werkkleding/regenpak
* Werkschoenen of laarzen
* Lunchpakket
 

zagen

De Zeeuwse Natuur

In het samenwerkingsverband De Zeeuwse Natuur bundelen Het Zeeuwse Landschap, Terra Maris, IVN Natuureducatie, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Nationaal Park Oosterschelde hun aanbod aan natuureducatie en -activiteiten, en brengen we mensen in contact met de natuur. Samen ontwikkelen we een kwalitatief nog sterker, overzichtelijker en samenhangend aanbod aan natuur- en educatieve activiteiten.

Voor alle groene vrijwilligers

Deze door SLZ georganiseerde activiteit, is in het kader van De Zeeuwse Natuur, voor alle groene vrijwilligers in Zeeland.
Hierdoor delen we natuurkennis, bevorderen we natuurbeleving en stimuleren we actieve maatschappelijke betrokkenheid bij de Zeeuwse natuur.

x