Cursus Zaag- en Veltechniek

Makkelijker en veiliger werken

Tijdens deze cursus op dinsdag 4 februari 2020 worden er technieken aangeleerd om makkelijker én veiliger te werken met handgereedschappen bij het knotten van wilgen, het dunnen van een bosje of het beheer van hakhout.

Voor vrijwilligers
De cursus is bedoeld voor vrijwilligers van VLP NMZ die knotten en zagen. Wees er snel bij want er kunnen maximaal 12 mensen deelnemen. Mochten er nog plaatsen vrij zijn, dan kunnen ook andere vrijwilligers van SLZ gratis deelnemen.

Inhoud cursus
De cursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Tijdens het theoriegedeelte wordt, aan de hand van een presentatie, de voorkomende technieken uitgelegd. Tijdens het praktijkgedeelte krijgen deelnemers de kans om deze kennis in praktijk te brengen door het knotten van wilgen of het omzagen van bomen. De cursus is incl. gratis koffie, thee en hand-outs of ander cursusmateriaal.

Locatie, programma en tijd
De cursus vindt plaats in Noord- en Midden Zeeland. De exacte locatie wordt nog nader bepaald. Vanaf 8:30 tot 8:45 is de inloop van de cursus. Daarna is van 8:45 tot 10:30 is het theoriegedeelte en vervolgens vindt van 10:30 tot 12:30 het praktijkgedeelte plaats.

Wil je deelnemen?
Meld je dan voor 28 januari aan via info@landschapsbeheerzeeland.nl of bel met 0113-23 09 36.
 

 

cursisten tijdens de cursus zaag- en veltechniek