Cursus Hoogstamfruit snoeien voor beginners

Heeft u hoogstamfruitbomen staan en wilt u weten hoe u deze kunt snoeien? Of wilt u graag meer weten over hoogstambomen in het algemeen? Kom dan naar de basiscursus ‘Hoogstamfruit snoeien’ op 6, 13 en 17 maart 2018 in Goes. Deze uitgebreide cursus is bedoeld voor beginnende snoeiers. Ook mensen zonder eigen fruitbomen kunnen meedoen.

Hoogstamfruitbomen snoeien moeilijk?

Het snoeien van een hoogstamboom is heel anders dan een fruitboom in de boomgaard van een fruitteler. Hoogstamfruitbomen vragen om een heel andere manier van snoeien. U heeft bijna altijd een ladder nodig, dus voor u boven in die boom gaat knippen, moet u goed weten wat u gaat doen. Het onderhoud is er juist op gericht om de hoogstamfruitboom zo lang mogelijk in stand te houden vanwege de waarde voor onder andere natuur en landschap. En dit vraagt om specifieke kennis. Met deze cursus neemt Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) u mee in de wereld van de hoogstamfruitboom.

hsf cursus

Beginners

Tijdens de basiscursus wordt tijdens de twee avonden ingegaan op de principes voor snoei van hoogstamfruitbomen, de specifieke snoei-inzichten en technieken, de biologie en belangrijkste ziekten van hoogstammen. Tijdens de praktijkdag gaat men zelf aan de slag om het geleerde toe te passen. De nadruk zal vooral liggen op het vormgeven en onderhouden van hoogstamfruitbomen en het oplossen van veel voorkomende problemen. Deze cursus is in samenwerking met de wijkraad Mannee. Op de praktijkdag zullen we o.a. de hoogstamfruitbomen in de onlangs aangeplante dorpsboomgaard gaan snoeien.

  •  dinsdag 6 maart 19.00 - 21.30 uur
  •  dinsdag 13 maart 19.00 - 21.30 uur
  •  zaterdag 17 maart 09.30 - 15.00 uur

Perenboom jong fruit

Kosten

Deze cursus kost € 175,- p.p., 2 personen samen: € 250,-. Dit is inclusief 1 cursusmap.

Vrijwilligers van SLZ of deelnemers van het SLZ-project “Ieder dorp zijn boomgaard” kunnen gratis deelnemen. Meld dit bij uw aanmelding! Deze cursus is mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van de provincie Zeeland en de Nationale Postcode Loterij.

Aanmelden of informatie

Meedoen met de cursus

 

Klik op bovenstaande aanmeldknop, bel naar SLZ: 0113-23 09 36 of e-mail naar info@landschapsbeheerzeeland.nl.
Vermeld dan duidelijk voor welke cursus u zich wilt opgeven en het liefst vóór 1 maart.

Mogelijk gemaakt door:

Deze cursus is mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van de provincie Zeeland en de Nationale Postcode Loterij.

Logo Provincie Zeeland en postcode loterij