Cursus Bijenparadijs

SLZ organiseert in samenwerking met IVN een cursus voor bijenliefhebbers! Wil jij weten hoe je jouw tuin of schoolplein bij-vriendelijk inricht? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Blauwe metselbij

Inhoud van de cursus

Tuinen, schoolpleinen of erven zijn ideale plekken waar planten en dieren een plekje kunnen vinden. Ook is het voor voor de mens een fijne plek om te kunnen genieten van de buitenlucht. Hoe kun je jouw tuin inrichten tot een bij-vriendelijke plek? Je leert het  tijdens deze cursus.

Het accent in de cursus ligt op het toekomstig beheer en de wijze waarop biodiversiteit hand in hand gaat met een tuin of erf.

Knautiabij

Datum en locatie

De cursus omvat twee dagdelen, die elk bestaan uit een theorie- en een praktijkgedeelte. De cursus zal plaatsvinden op 29 januari 2020 en 12 februari 2020.

Theoriegedeelte

Het theoriegedeelte van de cursus vindt plaats bij het Dorpshuis in Nisse. Dit geldt voor beide data. Het adres is: Dorpsplein 28 4443AE te Nisse. Van 9.00-9.30 is de inloop, de cursus duurt van 9:30 tot 12:00.

Praktijkgedeelte

De Praktijklocatie voor 29 januari is de Kasteelwei Nisse. Dit duurt van 12:00 tot 13:00 uur. De locatie voor 12 februari wordt nog bekend gemaakt.

 

Biodiversiteit

De cursus wordt gegeven om meer bij-vriendelijke plekken in Zeeland te krijgen. Voor de cursus betalen deelnemers een bijdrage van €35,- (inclusief koffie en thee).

Knautiabij

Aanmelden?

Meld je aan via info@landschapsbeheerzeeland.nl of bel met 0113-23 09 36. Aanmelden graag vóór 20 januari 2020.

Akkerhommel

Samenwerking

slz ivn png zeeuwse natuur