Bijenwerkdag

Wilde bijen

Ze zorgen voor de kers op je taart en de aardbeien onder je slagroom. Wilde bijen zijn verantwoordelijk voor 80% van de bestuiving en zijn daarom onmisbaar. Toch hebben wilde bijen het niet makkelijk in Nederland. De helft van alle 357 soorten is bedreigd. Om de wilde bijen te ondersteunen organiseren Stichting Landschapsbeheer Zeeland in samenwerking met Nederland Zoemt op 9 en 10 maart de Bijenwerkdag.

 

honingbij

Waar?

De Bijenwerkdag wordt in heel Nederland georganiseerd, er zijn ruim 125 locaties! In Zeeland wordt op 5 locaties gewerkt aan de ondersteuning van wilde bijen. Onder andere in Middelburg, Terneuzen, Oostkapelle, Serooskerke en Biervliet gaan vrijwilligers aan de slag.

Met z’n allen gaan we aan het werk voor de wilde bij om het aantal nestgelegenheden te vergroten, zoals het aanleggen van bijenheuvels, bouwen van bijenhotels en het maken van steilwandjes. Ook kunnen er planten en struiken gepland worden om de voedselvoorziening te vergroten.

Meedoen

Op een aantal locaties is uw hulp van harte welkom. Doet u ook mee? Schrijf u dan nu in op www.nederlandzoemt.nl/doe-mee/bijenwerkdag 

Ook na NLDoet gaat SLZ met bewoners en vrijwilligers op diverse plekken aan de slag voor wilde bijen. Houd onze website in de gaten voor nieuws hierover!

behangersbij

Wat is Nederland Zoemt?

LandschappenNL, Naturalis, IVN en Natuur & Milieu slaan de handen ineen. Met maar één doel. De wilde bij heeft ruimte nodig om te nestelen en genoeg plek om eten te vinden. Samen laten we Nederland zoemen voor de wilde bij.

bijenwerkdag

Nederland Zoemt is mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

postcode loterij logo