Archief

werkdag

Cursus basisvaardigheden landschapsonderhoud

In deze cursus komen basisvaardigheden aan bod die goed van pas komen bij het uitvoeren van vrijwilligerswerk in het landschap. 

Mensen maken Nederland

Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet

Met het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 wordt aandacht gevraagd voor de waarde van vrijwilligerswerk. Ook SLZ doet hier aan mee want ook voor het Zeeuwse cultuurlandschap zijn vrijwilligers van groot belang. 

wandelmarathon

De Zeeuwse Wandelroute

Op zaterdag 22 mei gingen enthousiaste wandelaars door heel Zeeland op pad tijdens De Zeeuwse Wandelroute. Allemaal liepen ze één van de 100 geselecteerde routes over het Wandelnetwerk Zeeland. Je kunt deze routes natuurlijk het hele jaar door bewandelen. Bekijk hier de routes. 

p;lanten

Kom helpen planten op zaterdag 20 november

Heb jij op zaterdag 20 november nog niks op de planning staan? Misschien vind je het wel leuk om te helpen met planten op een biologisch-dynamisch bedrijf de Wilhelminahoeve in Sint Philipsland. Op deze dag worden 4000 struiken en (fruit)bomen geplant in het kader van het POP3-project Stapstenen Voor Soorten.

Plantklus in Veere - foto Naomi Oostinga SLZ

Nationale Boomfeestdag

Dit jaar vindt de viering plaats op woensdag 10 november 2021 met als speciaal thema: Bomen maken Gezond!

natuurwerkdag

Natuurwerkdag

Op 5 en 6 november 2021 is het mogelijk om iets terug te doen voor de natuur bij jou in de buurt tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag. Ook in Zeeland kan je op 32 locaties aan de slag met leuke natuurklussen.
Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor alle informatie!

Noten olie

Noten persen tot olie

Goudgele olie van je eigen wal- en hazelnoten! 

Golvende bosrand met Gelderse roos

Vervolgbijeenkomst Zeeuwse Voedselbossen

Meld je aan voor de vervolgbijeenkomst over Zeeuwse voedselbossen. Tijdens deze bijeenkomst verdiepen we de kennis en brengen we een bezoek aan een Zeeuws voedselbos.

fruitpers

Hoogstamfruitdag met Fruit persen in Terneuzen

Op zaterdag 9 oktober 2021 staat de mobiele fruitpers van Frédéric Lerouge uit Zevergem op het terrein van Dagbesteding Equi Kraaghoeve in Terneuzen. Laat hier van je eigen fruitoogst een natuurtroebel sap maken. Ook zijn er diverse activiteiten en kraampjes!

erftrofee

Excursie streekeigen erven

Zaterdag 2 oktober 2021 is de excursie in het kader van de cursus ‘Streekeigen erven in Zeeland'. Ook als je geen deelnemer bent aan de cursus mag je aansluiten bij de excursie. Graag wel even aanmelden.