Afgelast - Natuurwerkdag op 6 en 7 november

Helaas moeten we mededelen dat de Natuurwerkdag 2020 is afgelast. Dit vanwege de huidige Corona-ontwikkelingen, met alle consequenties die daar aan verbonden zijn.

 

Op 6, 7 en 8 november vindt dit jaar de 20e editie van de Natuurwerkdag plaats. 

Kom op 6 en 7 november kennismaken met gezond groen buitenwerk samen met vrijwilligers van Stichting Landschapsbeheer Zeeland! Met je deelname draag je bij aan het onderhoud van het Zeeuwse landschap. Op de Natuurwerkdag zijn er in Zeeland ongeveer 30 locaties en tegen de 1000 vrijwilligers actief.

Wil jij graag meedoen met de natuurwerkdag? Dat kan!

Meld je aan bij een klus bij jou in de buurt of geef jouw klus alvast door. Stuur een mailtje met jouw gegevens naar pieter.voets@landschapsbeheerzeeland.nl. Vanaf augustus kun je je ook aanmelden via: www.natuurwerkdag.nl.

Omdat we graag voor iedereen een veilige en mooie Natuurdag organiseren, houden we rekening met de richtlijnen van de overheid en het RIVM i.v.m. Corona. De deelnemende locaties maken gebruik van een Coronaprotocol en de groepsgrootte is per locatie beperkt tot een max. aantal personen.

 

natuurwerkdag

De Zeeuwse Natuur

Onder de naam 'De Zeeuwse Natuur' bundelen Het Zeeuwse Landschap, Terra Maris, IVN Natuureducatie, Nationaal Park Oosterschelde en SLZ hun krachten en activiteiten op het gebied van natuureducatie. De thema’s die we samen aanpakken zijn: ‘Kind & Natuur’ en ’Natuur & Gezondheid’.

Voor Kind & Natuur is de ambitie: alle kinderen naar buiten.
Zo zetten we in op promotie van de Zeeuwse natuur als natuurlijke ruimte voor leren via een gezamenlijk aanbod voor onderwijs waar je het landschap echt beleeft. Natuurlijk horen daar een aantal bekende activiteiten van SLZ voor kinderen bij zoals bomen planten, wilgen knotten, het samen beheren van je eigen groene omgeving en natuurlijk de Natuurwerkdag! 

knotten

DELTA Energie als groene partner

Met wind, water en zon wordt niet alleen het Zeeuwse landschap gevormd, ook de groene stroom van DELTA wordt hiermee opgewekt. DELTA Energie helpt daarom graag mee om samen met de Zeeuwse Natuur te laten zien hoe uniek én belangrijk de natuur in Zeeland is.

Eén van van de projecten die door DELTA Energie wordt ondersteund is de Natuurwerkdag. Niet alleen steken medewerkers van DELTA zelf de handen uit de mouwen, ook worden materialen en gereedschap gesponsord. Lees hier meer over de overige projecten en de samenwerking.

 

 

Alle sponsors Natuurwerkdag

Delta Energie Provincie Zeeland Nationale Postcode Loterij Zeeuwse natuur logo gemeente Goes Waterschap Zeeuwse Eilanden Sponsors Natuurwerkdag gemeente Borsele gemeente Terneuzen gemeente Reimerswaal gemeente Hulst gemeente Noord-Beveland gemeente Schouwen-Duiveland gemeente Kapelle gemeente Sluis gemeente Middelburg

Resultaten 2019

NWD