Aanplant boomgaard en opening bijenhotel Goes

Bewoners en belangstellende zijn van harte welkom bij de onthulling van het bijenhotel en het planten van halfstamfruitbomen op 7 maart.
Samen met een schoolklas en buurtbewoners zal de vrijwilligersploeg van Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) de fruitbomen gaan planten. Tevens zal Wethouder Derk Alssema bijenhotel gaan plaatsen en onthullen. Om 09.30 uur verzamelen we ons in de boomgaard in de wijk Overture aan de Elvis Presleylaan.  
Het kan modderig zijn, dus laarzen of andere schoenen die vuil mogen worden is aan te bevelen. Deze dag is in samenwerking met het IVN en het MEC.

Het aanplanten van een dorpsboomgaard

Bomen planten

De boomgaard in de wijk Ouverture is van de gemeente Goes en vrij toegankelijk voor iedereen. Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) werkt samen met de gemeente en bewoners om de boomgaard mooier te maken. Samen gaan we nieuwe halfstamfruitbomen planten en vervangen we enkele oudere laagstamfruitbomen. Door kennis en vaardigheden te delen en samen te planten willen we bewoners, jong en ouder, graag betrekken bij het behoud en onderhoud van de boomgaard. Op 7 maart is ieder welkom om mee te werken. SLZ geeft instructies en helpt met ervaren vrijwilligers om het planten te realiseren. Voor handschoenen en spades zorgt Landschapsbeheer Zeeland.

Een bijenhotel

Omdat er op deze plek veel fruitbloesems is en er ook veel bloeiende planten groeien, denken we dat dit een kansrijke plek is voor wilde bijen. Hier kunnen ze snoepen van nectar en stuifmeel. Wilde bijen hebben het erg moeilijk en hebben daarom plekken nodig waar ze voedsel en nestelgelegenheid kunnen vinden. Daarom komt er op deze plek ook een bijenhotel. Dit is tevens ter gelegenheid van het 25-jarige bestaan van het MEC de Bevelanden.

Voor meer informatie: Stichting Landschapsbeheer Zeeland, telefoonnummer: 0113-230936 

Bijenhotel maken door leerlingen