25 jaar vrijwilliger in het groen

In oktober 1995 is Willy Verbist begonnen als vrijwilliger bij SLZ en hiermee één van de langst meedraaiende vrijwilligers binnen de onderhoudsploegen. Na vijfentwintig jaar doet hij het werk nog met veel plezier en is hij nog steeds enthousiast over het vele knotten, snoeien, maaien en planten. Zijn collega’s lieten dit bijzondere jubileum natuurlijk niet zomaar voorbij gaan en organiseerden een verrassing voor hem.

Allerlei soorten klussen
In zijn tijd bij SLZ heeft Willy zich hard gemaakt voor allerlei soorten klussen; wilgen knotten, maaiwerkzaamheden, plantwerk, dunnen en ga zo maar door. Maar wat hij zelf het liefste doet is fruitbomen snoeien. Door de jaren heen heeft hij dan ook heel wat hoogstambomen hersteld en van de juiste vorm voorzien. Als vrijwilliger is hij van grote waarde voor de organisatie maar ook als mens wordt hij door zijn ploeggenoten gewaardeerd. Deze week verrasten zijn collega’s hem daarom met een mooie bos bloemen en een cadeaubon, die hem op gepaste afstand werd aangereikt op een schep.

Willy Verbist foto Rudie Geus

Ook vrijwilliger worden?
Wil jij ook meehelpen aan het behoud van het Zeeuwse cultuurlandschap? Op de website www.natuurwerkzeeland.nl vind je allerlei vacatures voor groen vrijwilligerswerk. Staat er op dit moment niks voor je tussen? Neem dan contact op met SLZ om te kijken of we iets kunnen vinden wat bij je past.