Als oud-leraar Aardrijkskunde heeft Ko Dek een speciale belangstelling voor het landschap in Zeeland. Sinds 2019 is hij vrijwilliger bij SLZ waar hij het werk combineert met zijn hobby fotografie.

Ik werk binnen de herstelploeg van het Wandelnetwerk in Zuid-Beveland. De ene keer zijn we bezig met het vrijmaken van routepalen, een volgende keer met het vervangen beschadigde palen en bordjes. Daarnaast speel ik de rol van fotograaf en leg ik het werk vast, maar tegelijkertijd maak ik ook foto's van de omgeving. En het mooie is: als vrijwilliger bij SLZ kom je overal. Ik kom nu op plaatsen waar ik nog nooit ben geweest. Tot voorkort verkende ik Zeeland vooral op de fiets maar via het Wandelnetwerk bereik je weer heel andere plekken.

''Hopelijk maken de wandelroutes langs welen, kreken en oude dijken wandelaars meer bewust van de waarde van dit soort cultuurhistorische elementen''

Fotoarchief 

Naast mijn werk als vrijwilliger bij SLZ werk ik aan een fotoarchief met als nieuwste project de welen in Zuid-Beveland. Veel welen bestaan nog in oorspronkelijke vorm, maar andere zijn dicht geploegd of gevuld met vuilnis. Ik vond er een paar tijdens het werk met de herstelploeg. Ik heb toen besloten om ze o.a. via oude atlassen op te zoeken en ze te fotograferen. Hopelijk maken de wandelroutes langs welen, kreken en oude dijken wandelaars meer bewust van de waarde van dit soort cultuurhistorische elementen.

Ko Dek

Vrijwilliger worden

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het Zeeuwse cultuurlandschap. Wil je zelf ook vrijwilliger worden bij SLZ? Kijk op www.natuurwerkzeeland.nl voor vacatures of neem contact met ons op.