Jarenlang heeft Kees Jansen een hoveniersbedrijf gehad. Toen het bedrijf naar zijn zoon ging miste hij al snel het buitenleven. Als vrijwilliger bij SLZ geniet hij van de natuur en werkt hij met plezier samen met de andere vrijwilligers.

Ik ben Kees Jansen en ik woon in Vlissingen. Ik vind het heerlijk om te werken in de buitenlucht. Ik kom met de vrijwilligersgroep op de mooiste plekjes, waar men normaal niet mag komen. Maar wij nu wel, via SLZ, om te snoeien of harken.

We werken in eigen tempo en genieten van de mooie omgeving. Tijdens de pauze drinken we koffie en praten we bij. Ik vind het leuk om te doen, het levert contacten op, ik leer ervan en ik kan me nuttig maken. Bovendien leert de SLZ medewerker ons tijdens het werken ook nog van alles bij. Zoals over het beheer en behoud van oude bomen, over streekeigen landschapselementen of over cultuurhistorie. 

Kees Jansen

Vrijwilliger worden

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het Zeeuwse cultuurlandschap. Wil je zelf ook vrijwilliger worden bij SLZ? Kijk op www.natuurwerkzeeland.nl voor vacatures of neem contact met ons op.