Vanaf het begin af aan is Jos Hommel betrokken bij het Wandelnetwerk Tholen. Zo werkte hij mee aan het uitstippelen en verkennen van mooie en interessante routes en het plaatsen van de thema- en bewegwijzeringsborden. Nu helpt hij mee met het controleren en herstellen van de routes in Oud Vossemeer.

Ik ben Jos Hommel en ik woon in Oud Vossemeer. Dit vrijwilligerswerk doe ik omdat je lekker in de natuur bent en je weet dat je er mensen een plezier mee doet. Het werk bestaat nu uit het controleren en -indien nodig- herstellen van de bordjes, overstapjes en de palen. Tevens nemen we zo af en toe een knipschaar mee om de palen goed zichtbaar te houden. Ik doe dit veelal alleen maar ook samen met andere vrijwilligers en onze coördinator. 

Toen we begonnen met het opzetten van dit wandelnetwerk heb ik, samen met nog een paar enthousiaste Tholenaren, het themaommetje 'Roosevelt' in en rondom Oud Vossemeer bedacht en uitgewerkt.

Ik houd van vrijwilligerswerk in de natuur en doe dit dan ook veel vaker. Zo heb ik bijvoorbeeld 30 jaar geleden alweer, samen met anderen van de activiteiten commissie van de VV Vosmeer, de Zevendorpentocht op Tholen opgericht en was ik daarvan de eerste acht jaar de voorzitter. Dit wil wel zeggen dat het bij mij geen bevlieging is maar gewoon fijn om te doen in de natuur en lekker bewegen en anderen plezieren.

Jos Hommel

Vrijwilliger worden

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het Zeeuwse cultuurlandschap. Wil je zelf ook vrijwilliger worden bij SLZ? Kijk op www.natuurwerkzeeland.nl voor vacatures of neem contact met ons op.